"Onlara yakışan şekilde para talep ediyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayata geçirdiği kampanyayı gazetemize değerlendiren CHP Milletvekili Haydar Akar, “Onlara yakışan şekilde vatandaştan para talep ediyorlar dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulusa sesleniş yoluyla halka duyurulan ‘ Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına yönelik destekler devam ederken muhalefet kanadından da tepkiler art arda geliyor. Vatandaşa yardım edilmesi gereken yerde yardım talebinde bulunmanın yanlış olduğunu dile getirerek gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Haydar Akar, “Cumhurbaşkanının kalkıp da diğer ülke liderleri gibi vatandaşımıza yardım edeceğiz demesi gereken yerde vatandaştan yardım talep etmesi doğru değil. Ülkenin yedek akçesini bitirdiler. Şimdi de
yine vatandaşın üzerinden onlara yakışan bir şekilde para talep ediyorlar” diye konuştu.

“EKONOMİNİN ÇÖKTÜĞÜNÜN İFADESİ”


Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Haydar Akar, “Hiç doğru değerlendirmiyorum. Vatandaş hizmet, yardım beklerken onlardan yardım talep etmek doğru değil. Türkiye’nin büyük ekonomiye sahip olmasından bahsediyorlardı. Suriye’ye 40 Milyar Dolar vermekten artı tekrar 40 Milyar Dolar verilebileceğinden bahsediyorlardı. IMF’e 5 Milyar Dolar borç verebilecek olan bir ülkenin, vatandaşı ihtiyacı olduğunda onları görmezden gelmesi, onlardan para talep etmesi Türkiye ekonomisinin nasıl çöktüğünün de ifadesidir” şeklinde konuştu.

“YEDEK AKÇEYİ BİTİRDİLER”


“Bu vatandaş ayağa kalkmayı becerebilir, hepimizin katkılarıyla becerecek de” diyerek sözlerine devam eden Akar, “Ama bir Cumhurbaşkanının kalkıp da diğer ülke liderleri gibi vatandaşımıza yardım edeceğiz demesi gereken yerde vatandaştan yardım talep etmesi doğru değil. Bu beceriksiz bir hükümet. Dünya ülkeleri kendi vatandaşlarına yaşamlarını idame etmeleri için yardım yapıyor biz de vatandaştan yardım talep ediliyor. Yıllardır vatandaşın verdiği vergileri kendi yandaşlarına, müteahhitlerine, vakıflarına transfer ettiler. Ülkenin yedek akçesini bitirdiler. Şimdi de yine vatandaşın üzerinden onlara yakışan bir şekilde para talep ediyorlar” dedi.


“BİZ HAZİNEYİ YÖNETMİYORUZ”


Son olarak yapılan çağrıyı desteklemediğini dile getiren Akar, “Vatandaştan yardım istiyorlar. Vatandaştan yardım ve para talep etmek değil vatandaşa yardım edilmesi gereken bir dönemi yaşıyoruz. Biz de yakın dönemde belediyelerimiz başlattı ama Türkiye genelinde örgütlerimizle kampanya başlatacağız. Doğru kampanya budur diyerek yapacağız çünkü
biz hazineyi yönetmiyoruz. Kampanyayı desteklemeyeceğim” ifadelerini kullandı.

31 Mar 2020 - 17:56 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar