Zeytinoğlu, "Süreci çok yakından takip etmeliyiz"

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki tedbirleri yerinde ve zamanında olarak niteleyen KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Süreci çok yakından takip etmeliyiz" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Ekonomik İstikrar Kalkanı" adı ile açıklanan, koronavirüs salgınının ekonomik tahribatını azaltmaya yönelik 19 maddeden ve toplamda 100 milyar TL’lik bir kaynak desteğinden oluşan tedbir paketine ilişkin değerlendirme yaptı.

“SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETMELİYİZ”

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki tedbirleri yerinde olarak gören Zeytinoğlu, “Koronavirüs nedeniyle ekonomide çok dinamik bir süreç yaşıyoruz. Ekonominin gidişatına göre, alınan tedbirlerin özellikle imalat sanayine yönelik olarak kapsamının genişletilmesinin yanı sıra yenilerinin de devreye alınması gerekebilir. Süreci çok yakından takip etmeliyiz. Ekonomiye yönelik önlemlerin hızla devreye alınmasını iş dünyası açısından olumlu buluyoruz. Bu önlemlerin pozitif etkilerini göreceğimize inanıyoruz” dedi.

“KÜRESEL TİCARETTE YAVAŞLAMA”

“Paketin ilk maddesinde perakende, AVM, demir-çelik vb. sektörler için verilen destekleri doğru buluyoruz” diyen Zeytinoğlu, “Ancak bu kriz tüm imalat sanayini kapsıyor. Bu bakımdan söz konusu ertelemelerin tüm imalat sanayini kapsayacak şekilde olmasını arzu ederdik. Bu salgının küresel ticarette yavaşlamaya neden olabileceği öngörülüyor. Asgari ücret desteğinin de devam edecek olmasını olumlu değerlendiriyoruz. İleriki dönemlerde yeni ihtiyaçlar ortaya çıktıkça yeni tedbirlerin alınmasını bekliyoruz. Bu kapsamda pakette olmayan ama gerekli olduğunu düşündüğümüz izin yükünün işçi-işveren-kamu olarak eşit paylaşılması ve yükün sadece işverende kalmayacak şekilde bir uygulama yapılması gerektiğini ifade etmek isteriz” diye konuştu.

19 Mar 2020 - 15:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar