Kocaeli'deki karantinada 2'nci gün 

Avrupa'dan ülkeye dönüp, koronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı Kocaeli'deki öğrenci yurtlarına yerleştirilen Türk vatandaşları, karantina altında 2'nci günlerini geçiriyor. 

Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'ya geçici olarak giden veya bu ülkelerde öğrenci olarak bulunan 2 bin 807 Türk vatandaşının  koronavirüs nedeniyle dönmek istemesi üzerine Türkiye'ye gelişi sağlandı. Bu kişiler, koronavirüs şüphesiyle  tedbir amaçlı Kredi Yurtlar Kurumu’na ( KYK) ait yurtlarda 14 günlük karantinaya alındı.

Kocaeli'deki karantinada 2'nci gün 

KARANTİNADA 2'NCİ GÜN

Avrupa’dan ülkeye dönen kişilerin bir kısmı, otobüslerle Kocaeli’de bulunan yurtlara getirilip, yerleştirildi. Ali Fuat Cebesoy Yurdu'nda 354 kişi, Şerife Gelin Yurdu'nda 200 kişi, Canfeda Hatun Yurdu'nda 191 kişi ve Gazi Süleyman Paşa Yurdu'nda 114 kişi olmak üzere toplam 859 kişi, bugün karantina altında 2'nci günlerini geçiriyor. 

Kocaeli'deki karantinada 2'nci gün 

İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Karantina altındakilerin kaldığı yurtların yemekhane bölümlerinde, Kızılay tarafından kurulan mutfaklarda yapılan yemekler, günde 3 öğün olarak odalara servis ediliyor. Her odada 1 kişi kalacak şekilde hazırlanan yurtlarda karantinadakiler, birbirini görmüyor. Yurtlarda kalanların sabun, tuvalet kağıdı, diş macunu gibi kişisel temizlik ürünleri de karşılandı. 

19 Mar 2020 - 12:12 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar