Körfez’de Sıfır Atık eğitimi

Büyükşehir Belediyesi, Körfez Belediyesi ve Körfez Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında yapılan etkinlik ile Körfez’de bulunan eğitim kurumlarının yöneticilerine sıfır atık sisteminde yapılması gerekenler ile ilgili eğitim verildi

Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitime, Büyükşehir Belediyesi çevre yetkilileri, Körfez’de bulunan eğitim kurumlarının yöneticileri ve Körfez Belediyesi çevre birimi görevlileri katılım sağladı.  

BİLGİLENDİRME YAPILDI


Yaşanılabilir bir Kocaeli için, yaşanılabilir bir Türkiye için atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını ifade eden yetkililer, “Yaşadığımız bu kenti, güzelliklerini tahrip etmeden gelecek nesillere aktarmak bizim öncelikli görevimiz. Vatandaşlarımızdan, gençlerimizden ricamız, çöpleri yere değil, geri dönüşüm kutularına atmaları. Amacımız atıkların doğa ile değil, geri dönüşüm kutuları ile buluşması” ifadelerine yer verdiler.

ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Ekipleri, Körfez’in belirli noktalara koyduğu atık kutularıyla, pet şişe, ambalaj atıkları, tekstil atıkları, cam şişe vb. atıkları ayrıştırarak topluyor.

ATIKLARI ATMAYIN, ARAYIN ALALIM

Körfez Belediyesi, ‘daha temiz ve yaşanabilir bir Körfez’ oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, etrafa rast gele bırakılan ve kötü görüntü oluşturan hacimli atıklar için de 2 mobil ekip oluşturdu. Yetkililer, vatandaşların 500 00 50 numaralı çağrı merkezini arayarak, hacimli atıklarının alınmasını istemelerini ve adreslerini bırakmalarını bildirdi.

 

09 Mar 2020 - 14:53 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar