Yurdagül, "Parti bu kentte geriye gitmiş"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin merakla beklediği İl Kongresi bugün yoğun katılımla gerçekleştiriliyor.

Kongre Merkezi’nde partililerin yoğun ilgi gösterdiği 37’nci Olağan İl Kongresi’ne mevcut İl Başkanı Cengiz Sarıbay başta olmak üzere İl Başkan Adayları Hikmet Erenkaya, Bozkurt Uslu, Harun Yıldızlı, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eski İzmit Belediye Başkanı Erol Köse, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Demokrat Parti il Başkanı Mustafa Nazlıgül, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.  Kongrede konuşan CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül, "Parti bu kentte geriye gitmiş. Biriniz çıksın parti iyi noktada desin. Bu kent özgür iradesiyle il ve ilçe başkanını seçsin. Başkanı halkla buluştursunlar. Ha Hikmet ha Harun ha Bozkurt ne fark eder" dedi.

“DEVRİMCİ BİR EYLEM”

Faaliyet raporunun okunmasının ardından kürsüye gelen CHP eski Milletvekili Bekir Yurdagül, “Ulusumuzun başı sağ olsun. Hepimizin yasta olduğu günlerde kongremizi yapıyoruz. Gülmek devrimci bir eylemdir, biz gülmeyi severiz. Bizim geleneklerimizde bırakın böyle toplu katliamları mahallede komşu teyze vefat ettiğinde bir hafta televizyon açmayız, gülmeyiz, neşelenmemeye çalışırız. Bunların yaptıkları gerçekten ne ahlaka sığar ne insanlığa sığar ne de kültürümüze, geçmişimize sığar. Kelle gibi sırıtmak ahlaksızlığın daniskasıdır. Ulusça onlar gülerken biz yas tutuyoruz. Vatan millet Sakarya lafıyla dinsiz, faşist tek adam rejimine CHP hiçbir zaman evet dememelidir. Biz Atatürk’ün partisi olmakla övünen bir partinin neferleriyiz” dedi.

“ÇARŞAF LİSTE OLSUN”

“Bu kongreye bakıyorum başkan adayları anlaşmış ve kimin adamı önerge verdi belli değil” diyen Yurdagül, “Ne gereği var. Partililer demokratik olsun diyoruz. Çarşaf liste olsun. 1-2 saat geç bitsin ne olacak, zaten 2 yılda bir kongre yapıyoruz. Çarşaf liste ile arkadaşlarımızı seçsinler. Geçen seçimde çarşaf isteyen herkes blokçu olmuş. İlkeci olalım, demokratikleştirelim partimizi. Delegelere niye baskı uyguluyoruz? Bu kentin beklentileri var, parti tabanının beklentileri var. 600 delegenin hepsi gelir oyunu kullanır. Vicdanlarının sesiyle baş başa kalır, seçimi yapar. Niye baskı uyguluyorsunuz.  Parti bu kentte geriye gitmiş. Biriniz çıksın parti iyi noktada desin. Bu kent özgür iradesiyle il ve ilçe başkanını seçsin. Başkanı halkla buluştursunlar. Ha Hikmet ha Harun ha Bozkurt ne fark eder?” şeklinde konuştu

01 Mar 2020 - 14:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar