CHP ilçe kadınlarda iki adaylı kongre

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları bugün yeni başkanını seçmek için toplandı. Mevcut İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök’ün yeniden aday olmadığı kongrede iki aday başkanlık için mücadele etti.

Mevcut İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök’ün bayrağı başka bir adaya devrettiği kongrede iki aday başkanlığa talip oldu. CHP İl Başkanlığı binasında yapılan kongreye İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ile çok sayıda partili katıldı. Divan başkanlığını Hamiyet Göksu’nun yaptığı kongrede Mediha Satıcı ile Gülhan Erbaş Kadın Kolları’nın yeni başkanı olmak için yarıştı. 3 bin 79 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede son olarak genel merkezden gelen üye listesinde ismi bulunan üyeler de oyunu kullandı. Gerçekleştiirlecek kongrenin ardından 10 artı 1 kişilik yönetim kurulu, 10 yedek yönetim kurulu ve 73 il delegesi belirlenecek. 

“KADIN DAYANIŞMASI İÇİNDE”

Kongrenin açılışını yapan mevcut İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, “Bizler için 16 yıl sonra İzmit Belediyesi’ni kazanmak çok büyük bir başarıdır. 31 Mart’ta gösterdiğimiz başarı sonrası CHP artık iktidara çok yakın. Bundan sonra hepimize daha çok sorumluluk düşüyor. İzmit Belediyesi etrafında birleşerek daha da güçlenecek, hedeflerimize ilerleyerek başarının anahtarına ulaşacağız. Tüm kadınlar gücümüzün bilincinde olalım. Bizler kadın dayanışması içerisinde tüm sorunlarımızı çözebiliriz. CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’na tekrar aday olmamam bir veda değildir. Ben her zaman partim için ne görev verilirse yerine getireceğim. Kongremizde aday olan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.

“BAŞKANLIĞI BIRAKMAKTAN VAZGEÇECEĞİM”

Gök’ün ardından düşüncelerini paylaşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Ben bu kadar çok kadını bir arada görünce pazar günü yapılacak il başkanlığı seçimini bırakmaktan vazgeçeceğim sanırım. Tabii bu işin şakası, sonuç olarak hiçbir zaman şahsi olarak kadın arkadaşımı kırmak için hareket etmedim. Partimi iyi yerlere taşımak adına çalıştım. 4,5 yıllık il başkanlığımı pazar günü sonlandırırken görevden yorulmadığımı, partiyi bırakmadığımı tekrar söyleyeceğim. Yine bu partinin bir ağabeyi olarak il kadın kolları başkanının emrindeyim. Haklarınızı helal edin. İki adayımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

CHP ilçe kadınlarda iki adaylı kongre

“UMUDU KAYBETMEK YOK”

Sarıbay’ın ardından söz alan İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, “Öncelikle dün aldığımız acı haber ile onlarca eve ateş düştü. Bizim artık yaşam kaygımız var. Bugün yapılan seçimde her iki adayımıza da demokrasi için çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bayrağı devreden başkanımıza da teşekkür ediyorum. Umudu kaybetmek yok. Kırıldığımız yerden yeşermeyi bilen kadınlarız. Adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“İZMİT’İ KAZANDIK”

Kongrede konuşan İzmit İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Mediha Satıcı, “Konuşmama başlamadan önce dün İdlib’de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet geride kalan yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Bu savaşa biran önce son verilsin, biz analar tabutlara değil evlatlarımıza sarılmak istiyoruz. Sözlerime Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, biz kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek bizlerin burada olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk' e minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Beraber sahalarda yaptığımız çalışmalar sonucu İzmit’i kazandık” ifadelerini kullandı.

“KAZANAN CHP OLACAK”

Satıcı sözlerinin devamında, “ AK Parti hükümetinin baskıcı ve gerici politikaları biz kadınları fazlasıyla mağdur etmektedir. Kaç çocuk ve nasıl doğuracağımızdan, nasıl giyinip nasıl güleceğimize, evde kaçta olacağımıza kadar hakkımızda kararların alındığı, kadın ve çocuk taciz ve tecavüzlerinin, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı, suçluların korunup kollandığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz. İktidar bunu önlemek yerine kadını korumaya yönelik yasaları değiştirmek istiyor. Biz kadınlar anneyiz, eşiz, kız kardeşiz ve en önemlisi bireyiz. Yaşamın her alanında emeğimizle varız. Fabrikalardayız, tarlalardayız, her meslek grubundayız ve siyasetteyiz. Pek çok işi bir arada ve başarıyla yapmaktayız. Bugün kazanan CHP olacak” diye konuştu.

CHP ilçe kadınlarda iki adaylı kongre

“PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIMAK”

“Partimizin siz fedakar, cesur ve güçlü kadınları hepiniz kongremize hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan İzmit Kadın Kolları Başkan Adayı Gülhan Erbaş, “Emekli olduktan sonra, rozetini gururla taşıdığım ve taşıyacağım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP çatısı altına girdim. Demokrasiye olan inancım ve ülkemizdeki eğitim, adalet, ekonomi, sağlık ve özgürlükler alanında yaşanan sorunların aşılmasında kadının gücüne, diline, hassasiyetine inancımdan dolayı partimizin ilkelerinden asla taviz vermeden, ben ve yönetimimdeki arkadaşlarımla hareket ederek, başarılı olacağımıza inanıyorum. Amacımız örgütün üstünlüğünü sağlamak ve partimizi iktidara taşımaktır” dedi.

“İKTİDARA EN YAKIN DÖNEM”

Devamında Erbaş, “Sadece seçimlerde değil Mahallelerimizde ve köylerimizde sokak sokak örgütlenerek, her an seçim olacakmış gibi çalışacağız. Herkese dokunarak, herkesi dinleyerek, İzmit Belediyesini kazandığımız gibi el ele gönül gönüle vererek birbirimizden destek alarak daha güçlü birliktelikler kuracağız ve önümüzdeki yerel seçimlerde de Büyükşehir Belediyesini kazanacağız. Ben değil biz anlayışının etkin olduğu siyasi yapılanmanın bireyleri olarak demokratik yarışın, ayrıştırıcı değil bütünleştirici özelliği ile en iyisini biz yaparız anlayışıyla partimizin hizmetinde olma sorumluluğuyla çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara en yakın olduğu bu dönemde üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu yolda parti ahlakıyla hedeflerimize ulaşmak için özgür irademizle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

CHP ilçe kadınlarda iki adaylı kongre

SATICI’NIN YÖNETİMİ

Canan Yıldızhan, Güliz Cop, Yasemin Çelebi, Zuhal Tırka, Ayten Hamarat, Gizem Aslan, Melek Saatçi, Jülide Kunter, Sabriye Çalışkan, Merve Akbalık.

YEDEK YÖNETİM

Kübra Öber, Serpil Oyarda, Jale Çelik, Zeynep Başar, Aysel Üçer, Gülgün Kasabalı, Aslı Kavas, Elçin Eren, Nihan Özyuva, Era Nigiz.

ERBAŞ’IN YÖNETİMİ

Hetice Kaygusuz, Mecbure Servi, Ayşenur Polat, Fatma Bingöl, Figen Yıldız, Esra Acar Korkmaz, Handan Ay, Satı Uğurtan, Sevinç Akman Kaçar, Mubiye Altunbay.

YEDEK YÖNETİM

Çidem Yılmaz, Fatma Kula, Dilay Aytan, Enam Ergül, Şükran Misket, Derya Akkaya, Havva Pehlevan, Ayla Saf, Seniha Çalış, Fatma Yumitgan.

28 Şub 2020 - 16:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar