"Adımı puntolarla da yazsalar kabul etmiyorum"

Geçmiş dönem İzmit Belediye Başkanı Erol Köse, son günlerde tartışılan üst geçit polemikleri ile ilgili açıklama yaptı.

Eski Milletvekili ve İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse, basın açıklaması düzenleyerek kamuoyunda yer alan Yenidoğan’da bulunan Çetin Emeç Köprüsü’nün adının Erol Köse olarak değiştirilmesine dair düşüncelerini paylaştı. CHP il binasında düzenlenen açıklamaya geçmiş dönem Belediye Başkanı Erol Köse ile CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay katıldı. Son zamanlarda gerek yerel gerekse ulusal medyada yer alan haberlere dair suskunluğunu bozan Köse, “Bu olay benim de içime sinmedi. Değil bir basın şehidinin en mütevazı insanın bile bir köprüdeki isminin değiştirilmesini içime sindiremem. Bugün Tahir Başkan ile de konuştum, bundan sonra orada ismim on punto büyük de yazılsa orayı Erol Köse olarak kabul etmiyorum. Bu böyle bilinsin” dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmit Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Çetin Emeç Üst Geçidi’nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yenileme çalışması yapıldı. Gerçekleştirilen yenileme işleminin ardından köprüde bulunan Çetin Emeç’in ismi kaldırılarak yerine İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse’nin ismi verildi.

“KARŞIYIZ”

İlk olarak konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bu sabah ağabeyim Erol Köse beni aradı. Bu süreçle ilgili basın açıklaması yapmak istiyorum dedi. İl binasında yapmak istediğini belirtti. Ama ben de belediye başkanımız da buna karşıyız, bunun doğru olmadığını söyleriz dedim. Daha sonra kendi fikrimi de partilimin fikrini de söyleyeceğim” dedi.

“SİNEYE ÇEKERİM”

CHP il binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse, “Parti çekişmelerinin olduğu geçmiş dönemde Kandıra’nın Sesi gazetesini bastırmak suretiyle 1 yıl kadar gazeteciliğim var. Basında yer alan gazeteci arkadaşlarımızın benimle ilgili haberlerine hak veriyorum. Bir gazeteci olarak böyle bir olayı eleştiririm, ne kadar ağır olursa olsun sineye çekerim. Bu olayla ilgili ben size açıklama yapmadan evvel kendimi sizlere tanıtmak istiyorum. Gazeteciler en ağır eleştiriyi bile yapsalar haklıdır. Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya kendisini arayacağım demiş, aramadı” ifadelerini kullandı.

 “TAHİR BEY BENİ ARADI”

“Tahir Bey beni arayarak yeni bir köprü yaptığını, oraya da benim adımı vermek istediğini söyledi” diyen Köse, “Nerede diye sordum. Orası Mahle Piston değil Çetin Emeç oldu. Ben başka yere yapıyorum dedi. Ben de öteden beri ölmüş insanların isimlerini vermek yerine insanlar hayattayken verilmeleri kanaatindeyim. Erol Köse’nin hiçbir noktada ismi geçmedi. Ben kariyerist bir insan değilim. Gönüllerde yer etmek esastır. Hiçbir zaman ben yaptım demedim. En ücra köşede hizmet yapan çöpçü kardeşimle de Kocaeli örgütümüzün desteğiyle de ben Erol Köse olabildim. Tahir Bey arayınca neresi olduğunu bilmeden, duygusal boşluğuma gelip hoşuma gitti, teşekkür ederim dedim. Çünkü 1 Ekim tarihinde yapılan toplantıyı da Tahir Bey bana yönettirdi. Aynı o jestte olduğu gibi böyle bir jest yaptığını düşünerek kabullendim. Sonra nereye yapılacağını sordum” dedi.

“HAKARETVARİ SÖZLER DUYUYORUM”

“Ben oranın Çetin Emeç Köprüsü olduğunu bilmiyordum” diyen Köse, “Meclis kararı aldık deyince kabul etmek zorunda kaldım. Kendi sağlığımla uğraşırken İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım aradı. Fatma Hanım’da Çetin Emeç’i aramış, öyle haberleri olmuş. Ailem de dahil olmak üzere beni tanıyan insanlardan hakaretvari sözler duyuyorum. Bu olay konu haline geldi. Türkiye’nin İdlib meselesine yakın mesafeye geldi. Bu sabah Tahir Bey’i arayarak, söz verdim ama böyle bir sorunla karşı karşıyayım, doğrusu ne olursa olsun Çetin Emeç’i yıkıp eski basın şehitlerini ortadan kaldırmaya yönelik bir hareket olarak algılandığını söyledim. Namusum ve şerefimle hem Atatürk’e, İsmet İnönü’ye hem de partililerime sorumluluk bilincinde yaşadım. 4 defa il başkanlığı yaparak Kocaeli’de partimi 1’inci yaptım” şeklinde konuştu.

“İÇİME SİNMEDİ”

Devamında Köse, “ Sefa Sirmen benim için partiden ihraç edilmeli demiş. Bunu diyecek en son kişi Sefa’dır. Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Geldiğimiz noktada Tahir Bey’e sıkıntıda olduğumu söyleyerek bu işten vazgeçelim dedim. O da meclis kararı alındı, dönemem dedi. Bu olay benim de içime sinmedi. Değil bir basın şehidinin en mütevazı insanın bile bir köprüdeki isminin değiştirilmesini içime sindiremem. Bugün Tahir Başkan ile de konuştum, bundan sonra orada ismim on punto büyük de yazılsa orayı Erol Köse olarak kabul etmiyorum. Bu böyle bilinsin” şeklinde konuştu.

“NİYET İYİ DEĞİL”

Köse’nin ardından düşüncelerini paylaşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Erol ağabey beni arayarak il binasında toplantı yapabilir miyim diye izin isteyerek nezaketini gösterdi. Siz bu partinin en çok popülaritesi olan, emeği geçen kişisiniz dedim. Dolayısıyla böyle bir toplantı yapacaksanız ben de şahsım ve partililerimin fikirlerini söylemek isterim dedim. Öncelikle bu olay Erol ağabeyin hastalık ve ablasının ölüm zamanına denk gelmiş. Erol Köse ismini orada istemiyorum dediğini anlıyorum. Bu konuyla ilgili partililerimiz de bunu doğru bulmuyor. Bu şehirde her şeyi hak eden bir kişi varsa o Erol Köse’dir ama bir basın şehidinin isminin kaldırılmak suretiyle Erol Köse olması içimize sinmiyor. Burada bir niyet okumak gibi durumum yok ama niyet iyi değil. Köprü 5 metre geriye yapıldı, orası tarif edilirken bile Çetin Emeç deniliyor. Eğer Erol Köse’nin ismini verecekseniz başka noktalar bulunabilirdi” dedi.

“UYANIK T.C. VATANDAŞI”

Devamında Başkan Sarıbay, “Bir Kongre Merkezi yapıldı bence en yakışanı buraya Erol Köse’nin adının verilmesiydi. Ben dahil kimse Erol Köse’nin adının yaşatılmasına engel değiliz. Erol ağabey bu işten rahatsız, partililerimiz rahatsız. Haksız bir şekilde saldırı söz konusudur. 16 Ocak tarihinde bir gazeteye yaptığım ziyarette bana Erol Köse’nin isminin verilmek istemesine ne diyeceksiniz diye sordular. Ben de, ‘kusura bakmayın Çetin Emeç’in yerine benim adımın verilmesini kabul etmiyorum’ demesi lazım. Erol Köse’nin değil, Tayyip Erdoğan’ın da adını verseniz orası Çetin Emeç Köprüsü olarak kalır. Öldürüldüğü günden beri Çetin Emeç Köprüsü orada duruyor. Siz adını, levhasını da değiştirseniz ben tarif ederken yine ‘Çetin Emeç var ya’ diye tarif ederim. Erol Köse’nin adını kongre merkezine verin. Ama bunlar uyanık T.C. vatandaşı. Sen katledilen bir gazetecinin adını kaldıracaksın, bu olmaz’ dedim” şeklinde konuştu.

“ONA PUAN KAYBETTİRİR”

Son olarak Sarıbay, “Burada benim Tahir Başkan’a önerim hiç ısrar etmesinin anlamı yok. Tam tersi ben yaptım oldu dayatmacılığı ona puan kaybettirir. Erol Köse’nin adı başka her yere verilebilir. Bunu diretmenin anlamı yok. Keşke Büyükşehir Belediyesi beni arayıp başkanım Erol Köse’nin ismini vereceğiz ne diyorsunuz diye görüş alışverişinde bulunsaydı” diyerek sözlerini noktaladı.

14 Şub 2020 - 15:49 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar