Erenkaya'dan gövde gösterisi

1 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde aday olacağı bilinen eski Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya adaylığını resmen açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP)’nin 1 Mart tarihinde gerçekleşecek olan il kongresinde İl Başkanlığı için yarışacak başkan adayları kararını açıklamaya başladı. Bozkurt Uslu ve Harun Yıldızlı’nın adaylığını açıklamasının ardından aday olacağı bilinen eski Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya da bugün yaptığı açıklama ile kararını açıkladı. Aday olacağı söylenen Selman Yıldırım ise resmi kararını Genel Merkez ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yapacağı görüşmenin ardından kamuoyuyla paylaşacak.

YOĞUN KATILIM

CHP İl Başkanlığı binası önünde yapılan açıklamada İl Başkanı Cengiz Sarıbay başta olmak üzere İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP İl eski Başkanı Cihat Altınyuva, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Kartepe İlçe eski Başkanı Cumhur Karakadılar, İl Başkan Adayı Harun Yıldızlı, aday olması beklenen Selman Yıldırım, Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, İzmit Belediyesi Başkanvekili Hakan Tanta, ilçe başkanları ile çok sayıda partili yer aldı. Adaylığını resmi olarak duyuran Hikmet Erenkaya, “CHP’ye bir umut ışığı doğdu. Bu ışığı bütün örgütlerle 2023’teki seçimde CHP’yi Türkiye’de iktidar yapacağız. Eğer başkan olursam, bu ilde güçlü bir örgüt yapısı oluşturabilirsek önümüzdeki seçimlerde ön seçim uygulamasını hayata geçireceğiz. Alın teri akıtmayan, halkıyla barışık olmayan insanların kalkıp kimsenin sözüyle bir yere gelmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Alanda Erenkaya’ya yönelik, ‘Devrimci ruhuyla çıktık biz bu yola başkan olacaksın Hikmet Erenkaya’ sloganları atıldı.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Geçen hafta adaylık açıklamasında da söyledim, iyi ki varsınız, partimize sahip çıkıyorsunuz. İşte büyük bir aile olmanın göstergesi budur. Bu coşku, bu tezahürat, ilgi beni mutlu etmektedir. Bu siyasi partinin iktidara yürüyüşünün bir göstergesidir. Bütün arkadaşlarımızın coşkuyla adayına sahip çıkması görevi bırakacak İl Başkanı olarak beni son derece mutlu ediyor. Bu yarışta bütün adaylara başarılar diliyorum. Bütün adaylara sevgilerimi sunuyorum” dedi.

“BAŞKANIMIN EMRİNDE OLDUM”

Yapılacak kongrede aday olduğunu resmi olarak kamuoyuyla paylaşan Hikmet Erenkaya, “2011’de milletvekilliğim bitti. Aradan yaklaşık 10 yıl geçti. 10 yıl içinde hiçbir resmi görevim olmamasına rağmen örgütümden kopmadım, il başkanımın emrinde oldum. Bu da şimdi sokakta görülüyor. Kendi kendime Erenkaya, gerçekten bir özelliğin var ki yıllara rağmen bugün hala buradasın diyorum. Hikmet Erenkaya bu partiye ve yoldaşlarına helal olsun. 1987’den beri mücadele veriyoruz. Şu anda gördüğünüz Erenkaya, bir köyden çıkıp gelmiş, yıllarca demokrasi mücadelesi vermiş bir insan olarak sizlerle birlikte. Bir yerel siyasetçinin gelebileceği bütün konumlara geldim. O yüzden size vefa borcum var. Ama şimdi bu saatten sonra CHP bu insana bütün görevleri vermiş, bu insanın da partisine bir görevi var” ifadelerini kullandı.

“BEN EYLEMCİYİM”

Devamında Erenkaya, “İl başkanı seçildiğim takdirde örgütümle birlikte Kocaeli’de CHP’yi 1’inci parti yapmaya söz veriyorum. Şu an il başkanım benden daha eski. Şu ana kadar birçok adayın açıklamasında bulundum ama Hikmet Erenkaya olarak önümüzdeki seçimlerde bireysel hiçbir isteğim yok, CHP’yi iktidar yapmak için ne milletvekilliğine ne de belediye başkanlığına aday değilim. İl başkanı olmak isteyen birinin mutlaka hedefleri vardır. Ama ben şu an ayrı bir düşüncenin insanı olmak istiyorum. Hiçbir göreve hiçbir şekilde aday olmayacağım. Tek amacım CHP’yi önce ilde daha sonra Türkiye’de iktidar yapmaktır. Öyle bir gençlik yaratmaya çalışacağım ki bütün varlığımı ortaya koyacağım. Atatürk devrimlerine bağlı, çağdaş, aydın gençler yetiştireceğiz. Bu gençlerimiz aynı zamanda Mahir Çayan’ları, Yusuf Aslanları, Deniz Gezmişleri de unutmayacaklar. Ben sokaktan geldim, sokakta il başkanlığı yapacağım. Ben eylemciyim, sonuna kadar devrim mücadelesi veririm” dedi.

Erenkaya'dan gövde gösterisi

“UMUT IŞIĞI DOĞDU”

“Bu bir milattır” diyen Erenkaya, “İlk defa biri çıkıp hiçbir göreve talip değilim diyor. Genel Başkanımız Türkiye genelinde 11 Büyükşehir’i almasıyla birlikte CHP’ye bir umut ışığı doğdu. Bu ışığı bütün örgütlerle 2023’teki seçimde CHP’yi Türkiye’de iktidar yapacağız. Yıllardır örgütün içindeyim. Eğer başkan olursam bu ilde güçlü bir örgüt yapısı oluşturabilirsek önümüzdeki seçimlerde ön seçim uygulamasını hayata geçireceğiz. Bundan sonra çalışanların hepsinin önü açık ama örgütünün kalbine girecek. Alın teri akıtmayan, halkıyla barışık olmayan insanların kalkıp hiç kimsenin iki dudağının sözüyle bir yere gelmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Erenkaya'dan gövde gösterisi

“DİSİPLİNDE GEVŞEME VAR”

Erenkaya, “Örgütümün önünü açmak için il başkanlığına adayım, partimin haklarını korumak için adayım. Sadece partimin değil Kocaelili herkesin abisiyim. Sadece partinin haklarını değil bu kentte yaşayan halkımızın da haklarını korumalıyız. Kocaeli örgütü Türkiye’de ses getirecek. Herkes alın terini akıttı. Parti içinde son yıllarda disiplin anlamında bir gevşeme var. Bu örgüt il başkanı olduğumda sosyal demokrat ilkeleri anlayışıyla hareket edecek. Parti içi demokrasiyi sağlayacağız. Adalet yürüyüşünde Genel Başkanımız mücadele verdi. Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bu hareketi devam ettireceğiz. CHP Türkiye’ye örnek olacak. Bu potansiyel var, herkes hazır vaziyette” dedi.

Erenkaya'dan gövde gösterisi

“DEVRİM YAPACAĞIZ”

“Partililerimizin ümitleri yükseldi” diyen Erenkaya, “Kocaeli’de emek örgütleriyle birlikte olacağız. Kocaeli’de sendika demek CHP demek. Bu partide eğer iktidar olmak istiyorsak sokaklara ineceğiz. Koltuklarda oturarak bu iş olmaz. Bu kentte hep birlikte devrim yapacağız. Bu halk CHP’den bunları bekliyor, hep birlikte yapacağız. Kocaeli’yi iktidara taşıyacağız. Atatürk’ün yolunda yürüyeceğiz. Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu demokrasi yarışları olacak ama kazanan partimiz olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Erenkaya'dan gövde gösterisi

10 Şub 2020 - 18:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar