Sarıbay; “Okullar depreme dayanıklı değil"

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay Eğitim ve Öğretim yılının ikinci yarı yılı başlaması münasebeti ile bir basın açıklaması yayınladı.

3 Şubat 2020 Pazartesi günü, 18 milyon öğrencimiz ile 1 milyonu aşkın öğretmenimiz ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemine başlayacak. Gelecek umudumuz sevgili çocuklarımıza ve değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum; yolları açık olsun. Öğrenci, öğretmen ve velilerimiz bir yandan okulların açılmasının heyecanını yaşarken, diğer yandan da büyük bir tedirginlik yaşıyor. 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Elazığ ve Malatya depremleri, yeniden deprem gerçeğiyle yüzleşmemizi ve hasarlı okullarımızı gündeme getirdi” dedi.

OKULLAR DEPREME DAYANIKLI DEĞİL

“17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminde 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 2019 yılında İstanbul’da 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Hasar tespit çalışmaları sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 9’u ağır olmak üzere 29 okulun hasarlı olduğunu; 80 kamu binası ile 53 okulun da incelendiğini açıkladı. Bu açıklamadan anlıyoruz ki İstanbul’daki çocuklarımız hala 1999 depreminde hasar görmüş okullarda eğitim görüyor. Aradan 20 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hasarlı okullarımızın ve kamu binalarımızın onarımı yapılmamış. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda, büyük Marmara depreminde en çok etkilenen illerimizden biri olan Sakarya’daki okulların durumunu gündeme taşıdı.

Genel Başkanımızın raporu gündeme getirmesinden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Sakarya’daki 17 hasarlı okulun yıkımına karar verildiğini açıkladı. Daha düne kadar bu okullarda çocuklarımız eğitim-öğretim görüyordu. Elazığ ve Malatya depremleri olmamış, Genel Başkanımız gündeme getirmemiş olsaydı çocuklarımız bu okullarda eğitime devam edecekti. Deprem riskinin yüksek olduğu illerimizdeki okullarda incelemeler yapılarak, gerekli tedbirler alınmalıdır” ifadesini kullandı

OKULLARDA DEPREMLE İLGİLİ SORUMLULUKLAR BİLİNMELİ

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğu gerçeğiyle hareket edilerek, okullarımızda sık sık depremle ilgili bilgilendirme yapılmalıdır. Okul aile işbirliği ile herkes kendi sorumluluğunu eksiksiz yerine getirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci döneminde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimize başarılı, sağlıklı ve huzur dolu bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum" dedi.

02 Şub 2020 - 11:33 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar