130 bin işçi greve gidecek!

Otomotiv sanayi ve beyaz eşya üreticilerinin de içinde bulunduğu 130 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine işçi sendikaları grev kararı aldı.

Otomotiv sanayi ve beyaz eşya üreticilerinin de içinde bulunduğu 130 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine işçi sendikaları grev kararı aldı. Toplu iş sözleşmesi müzakereleri işçileri temsil eden Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ( MESS) arasında yürütülüyor.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Borsa İstanbul’da işlem gören Arçelik, Karsan, Tofaş, İzmir Demir Çelik, Çelik Halat gibi şirketlerden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre grev tarihi henüz belirlenmedi ve görüşmeler sürüyor. Açıklama yapan Türk Metal, işveren sendikası MESS’in kendilerinden yeni bir görüşme talebinde bulunduğunu açıkladı.

GREV TARİHİ AÇIKLANACAK

Açıklamada, “Buna göre taraflar, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 09.30’da İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde tekrar bir araya gelecekler” denildi. İşçi örgütleri ise yarın Bursa ve Gebze’de mitingler düzenleyerek, grev öncesi uyarı eylemleri yapacak. Geçen günlerde 3 işçi sendikasının yöneticileri birlikte basın toplantısı düzenleyerek ortak hareket etme kararı almıştı. MESS’in ilk 6 ay için yüzde 6 olan önerisine karşın, Türk Metal yüzde 26 talep ettikten sonra MESS teklifini yüzde 8’e revize etmişti. İşçi sendikalarının grev başlama tarihini mitinglerde açıklaması bekleniyor.

# MESS, grev

18 Oca 2020 - 16:16 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar