Başkan Söğüt, “Asla vazgeçmeyin”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, ‘Gençlik Buluşmaları’ etkinliği kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. “Olmaz demeyin, asla pes etmeyin” diyen Başkan Söğüt, “İnancınız hep güçlü olsun. Bu başarmanın yarısıdır” dedi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Atatürk Anadolu Lisesi’nde ‘Gençlik Buluşmaları’ etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Okul konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmada öğrencilerin de sorularını yanıtlayan Başkan Şener Söğüt, “Bizler özellikle sizlerin enerjisinden istifade ederek, sizlerden ilham alarak projelerimize yön veriyoruz. Sizlerin enerjisi bizler için önemli” dedi. 40 yıldır Körfez’de yaşadığını ve üniversite yılları hariç öğrenim hayatını Körfez’de geçirdiğini belirten Başkan Söğüt, tercih dönemiyle ilgili de anekdotlar paylaştı.

Başkan Söğüt, “Asla vazgeçmeyin”

"TIP OKUMAMI İSTEDİLER"

“Ailem tıp okumamı istiyordu” diyen Başkan Söğüt, “Ben Makine Mühendisi olmak istiyordum. Ailemin isteği doktor olmamdı. Ben açıkçası bana göre olmadığını düşündüğümden tercih etmek istemiyordum. Ailem baktım üzüldü. Makine mühendisliği dışında tıp fakültesi tercihi de yazdım. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni çok az puanla kaçırınca Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandım. İstediğim oldu, makine mühendisi oldum" dedi.

"PLANLI VE AZİMLİ OLMALISINIZ"

"Ben inanıyorum ki sizler istediğiniz bölümü kazanacaksınız" diyen Söğüt, "Gözlerinizdeki ışıltıdan bunu anlayabiliyorum. Derslerinize iyi hazırlanmanız, iyi çalışmanız önemli. Şunu unutmamanız lazım. Üniversiteye girmek tıpkı bir maratonda yarışmak gibi.  Alsında bir birinizin rakiplerisiniz. Kim sağlam çalışırsa, iyi hazırlanırsa, iyi ve planlı bir şekilde yürürse bir adım öne geçecektir. Onun için vaktinizi iyi değerlendirin" şeklinde konuştu.

Başkan Söğüt, “Asla vazgeçmeyin”

"ÜLKENİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ"

Söğüt, "Olmaz demeyin ve asla pes etmeyin. Denemelerde olumsuzluklar yaşayabilirsiniz. Bunlar moralinizi bozmasın, umudunuzu, ümidinizi kırmasın. İnancınız hep güçlü olsun. Bu başarmanın yarısıdır.  Sizlerin başarısı bizleri de mutlu edecektir. Kendinizi geliştirmeniz de çok önemli. Hedefleri olan, her geçen gün güçlenen bir ülkenin evlatlarıyız. Bunu daha yukarıya doğru götürecek olan sizlersiniz” diyerek sözlerini noktaladı. 

27 Ara 2019 - 16:14 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar