‘’Toplu taşıma sistemini yeniliyoruz’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, toplu taşıma sisteminin yenilenmesi noktasında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince ilçesinin muhtarlarıyla buluştu. Toplantıya Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç, Mustafa Altay, Hasan Aydınlık ve Doğan Erol’un yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, Bölge Koordinatörü Abdullah Köktürk ile ilçe belediyesinin yetkilileri de katıldı. Muhtarlarla olan birlikteliğinde konuşan Başkan Büyükakın, “Sahada yaptığımız tespitlerle birlikte vatandaşlarımızın taleplerinin hangilerinin sırasıyla daha önemli olduklarına da muhtarlarımızla birlikte karar veriyoruz. Bunun için muhtarlarımızla birlikte yakından çalışıyoruz” dedi. 

“SİSTEMİ YENİLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Muhtarların talepleriyle yakından ilgilenen ve Derince’nin altyapı ve üst yapısıyla alakalı genel bir çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Büyükakın, toplu taşıma sistemini yenilemeye çalıştıklarını dile getirerek, “Kocaeli, il sınırlarında Büyükşehir olmadan önce 44 tane belediye vardı. Bu nedenle geçmişte verilmiş haklar var. Şimdi bu toplu taşıma sistemini yenilemeye çalışıyoruz. Bayağı bir mesafe kat ettik. Bir yere kadar geldik. Bu ay meclise de protokol yapma yetkisi için yazı yazacağız” ifadesini sarf etti.

‘’Toplu taşıma sistemini yeniliyoruz’’

"750 TOPLU TAŞIMA ARACI"

"Bu yeni sistemle omurga bir hat oluşturalım istiyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Büyükakın, "İleride yapılacak olan metro hattına zemin teşkil edecek bir hat olsun, tramvaya aktarmalar olsun istiyoruz. Bakınız kentin tamamından gelerek İzmit merkezinden geçen toplu taşıma aracı sayısı 750'dir. Bunların hepsinin bu bölgeden geçmesine gerek yok" dedi. 

 ‘’Toplu taşıma sistemini yeniliyoruz’’

"OMURGA HAT"

Büyükakın, "Bu durum trafikte yoğunluğa yol açıyor.  Bu kurulacak omurga hat ile birlikte mesafeye göre ücretlendirme, aktarma, indi bindi fiyatlaması, abonman ile toplu taşımanın daha cazip hala gelmesini sağlayacağız. Bu omurga hattının kurulması bu bakımdan çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

11 Ara 2019 - 14:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar