Gözaltına alınan 22 HDP'li adliyede

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 ilçede terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen ve aralarında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler tarafından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen ve çoğunluğu HDP’li yöneticileri olduğu öğrenilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlenmişti. İzmit, Darıca, Dilovası ve Gebze ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Y.G. ve Z.E. isimli avukatlarla birlikte HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP Parti Meclis üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Engin Güleser ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10’u kadın 22 kişi gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yakalanan şüphelilerin ev, iş yeri ile bazı parti binalarında aramalar gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve flama ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan şüpheliler, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

03 Ara 2019 - 11:19 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar