Ölüm tarlasında bozma kararı

Kocaeli’de bir tarlada cesedi bulunan İsmail Serin ve Mülkiye Serin çifti için yapılan yargılamada 14 sanığa ceza yağdı. Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, cinayet eyleminden önce maktullerin üzerindeki paraların alındığını bu nedenle yağma suçunun oluştuğunu belirterek bozma kararı verdi. 14 sanık önümüzdeki günlerde yeniden hâkim karşısına çıkacak.

Habertürk'ten Caner Aktan'ın özel haberine göre,olay 22 Ocak 2018 tarihinde Kocaeli’nin Kandıra İlçesinde meydana geldi. Kısalar Köyü Açmalar mevkiindeki bir tarlada yapılan kazıda İsmail Serin ve Mülkiye Serin çiftine ait iki adet ceset bulundu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayın failleri arasında birçok cinayetle suçlanan ve suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla 117 yıl hapis cezasıyla halen cezaevinde bulunan Ali Öztürk’ün olduğu belirlendi. Ali Öztürk dışında İ.P, E.G. ,İ.K.Ö., H.T., B.T., H.K., M.N., V.Y., B.Ç., M.Ç., Ö.G., S.D., Ö.F.Ü. isimli şüpheliler de gözaltına alındı.

İNFAZ EDİLDİ

Edinilen bilgilere göre; İsmail Serin doğu ve güneydoğu illerinden aldığı büyükbaş hayvanları satarak geçimini sağlıyordu. Ancak iddialara göre Serin’in piyasa verdiği toplamda 15 milyonluk çek karşılıksız çıktı. Bunun üzerine Ali Öztürk İsmail Serin’i koruması altına aldı. Birçok suçtan hükmü bulunan Ali Öztürk yurt dışına kaçmak için İsmail Serin’den yüklü miktarda para istedi. Serin bu parayı vermeyince Ali Öztürk’ün adamları tarafından Bursa’nın Mudanya İlçesinden alınıp Kandıra’ya getirildi. Yanında eşi Mülkiye Serin de olan İsmail Serin burada infaz edildi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 8’inci celsesinde sanıklar hakkındaki hüküm açıklandı. Ali Öztürk’e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 2 maktule yönelik hürriyetin kısıtlanması suçundan 15 yıl hapis cezası ve yasak silah taşıma suçundan 1 yıl hapis cezası ve 600 TL adli para cezası verildi. Diğer sanıklardan İ.P.’ye 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, E.G., ve İ.K.Ö.’ye 2 kez müebbet hapis cezası ve hürriyetin kısıtlanması suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, H.T., B.T., H.K., M.N., ve V.Y’ye 50 yıl hapis cezası ve hürriyetin kısıtlanması suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası, B.Ç., M.Ç., ve Ö.G.’ye 2 kez müebbet hapis cezası, hürriyetin kısıtlanması suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası, S.D.’ye 50 yıl hapis cezası ve hürriyetin kısıtlanması suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası, Ö.F.Ü.’ye ise 2 kez müebbet hapis cezası ve hürriyetin kısıtlanması suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar B.Ç., T.Y., A.O.Ö., Ç.U. ve M.S. ise tüm suçlamalardan beraat etti.

İSTİNAF BOZMA KARARI VERDİ

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, sanıkların İsmail Serin ve Mülkiye Serin’in üzerindeki 20 bin lirayı zorla aldıktan sonra olayın ortaya çıkmasını engellemek amacıyla öldürme eylemini gerçekleştirdikleri,  bu nedenle yağma suçunun somut koşullarının oluşup oluşmadığının mahkemece tartışılması gerektiğini belirtti. İstinaf kararında sanıkların yağma suçundan da cezalandırılması istendi. Beraat eden sanıklardan Ali Öztürk’ün oğlu A.O.Ö.’nün ise tanık ifadeleriyle olay yerinde olduğunun anlaşıldığı, maktul İsmail Serin’in kafasına kürekle vurduğu, bu nedenle ceza alması gerektiği kararda yer aldı. Sanıkların önümüzdeki günlerde tekrar hâkim karşısına çıkması bekleniyor.

26 Kas 2019 - 11:30 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar