Lastik İş'in Oteli ve Wellborn riskli iddiası

Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’in yanında bulunan arkeolojik alan SİT alanı ilan edildi. CHP’li Orhan Tanış Başiskele sahilde bulunan Lastik İş Oteli ve Wellborn Luxury Otel’in deprem riski taşıdığını ifade etti

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde CHP İmar Komisyon Üyesi Orhan Tanış, Başiskele Wellborn Otel’in yanında bulunan alanın arkeolojik alan ilan edilmesini içeren maddede Lastik İş’e ait Tryp By Wyndham Otel'in ve Wellborn Otel’in  alanının deprem riski açısından tehlike yarattığını ifade etti. Mecliste Wellborn Otel’in yanında bulunan alan oy çokluğu ile SİT alanı olarak kabul edildi. Böylece söz konusu alanda kontrollü bir şekilde kazı yapılabilecek. 


SIVILAŞMA RİSKİ VAR


Orhan Tanış bölge ile ilgili olarak, “Söz konusu sahil bölgesinde deprem riskleri göz önüne alındığında 2 katlı yapılaşma ön görülmüş. Buraya 2 otel yapıldı. Burada sıvılaşma riskinin olduğu, yapılaşma bu yüzden sınırlandırıldı. Bu tür otellerin denize birinci sırada değil daha üst taraflarda daha emniyetli alanlarda yapılmalı. Lastik İş Sendikası’nın imar plan tadilatında da bu yüzden şerh koyduk. Bu yüzden aynı şekilde şerh koyuyoruz. Buraya 6 katlı bir kütle koymak doğru değil. Komisyon raporu boş alanların otel alanı olarak işlenmesini içeriyor. 


OTEL YAPILMASINI TARTIŞMIYORUZ


Tanış’a yanıt veren Büyükakın, “Burada bir otel yapılmıyor. Otel etrafındaki Sit alanın imar planına işlenmesini konuşuyoruz. Buraya yapılaşmanın önüne geçilmesini istiyoruz.  Wellborn Otel’in olduğu alanda bir kalıntı çıktı. O dönemin ardından burası arkeolojik Sit alanı ilan edildi. Fakat otel zaten yapılmıştı biz sadece burada artık kontrollü bir yapılaşmayı savunuyoruz otel yapılmasını tartışmıyoruz” dedi. 

14 Kas 2019 - 16:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar