Başiskeleli çocuklar bilinçleniyor

Başiskele Belediyesi tarafından Kocaeli’de bir ilke imza atılarak hayata geçirilen, ülke genelinde örnek ve öncü olma özelliği taşıyan Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimler sürüyor.

Geleceğin teminatı çocuklarımızın trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla hizmete açılan ve çevre ilçelerden illerden yoğun ilgi gören Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı, anaokulu ve ilkokul öğrencilerini misafir ediyor.

Başiskeleli çocuklar bilinçleniyor

KURALLARI ÖĞRENDİLER

Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı yetkilileri tarafından organize edilen eğitimler kapsamında son olarak Vezirçiftligi Kur’an Kursu’ndan 43 öğrenci ve Derince Akif Ersoy Bilgi Evi’nden 27 öğrenci uzman ekipler eşliğinde yayaların ve araç sürücülerinin uyması gereken kuralları uygulamalı olarak öğrendiler. Çocuk Trafik Eğitim Parkı Sorumlusu Kadir Erbay ve Mümin Turan tarafından öncelikle çocuklara sinevizyon gösterisiyle teorik bilgiler verildi. Öğrenciler trafik kuralları ile ilgili animasyon filmler de izledikten sonra uygulama için park alanına geçtiler.

Başiskeleli çocuklar bilinçleniyor

“ÇOCUKLAR İÇİN HER HİZMET ÖNEMLİ”

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Belediye olarak trafik eğitim parkımızda geleceğimiz olan çocuklarımızı şimdiden trafiğe hazırlıyoruz. Çocuklarımız burada hem teorik hem de pratik eğitimlerini
alıyorlar. Çocuklarımıza bizim burada aşılamaya çalıştığımız şey, her geçen gün artan nüfusumuzla birlikte trafik yoğunluğumuzun da artması dolayısıyla, bilinçli yaya ve ileriki yıllarda bilinçli sürücü olmasını sağlayarak daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmak. Bunun için biz de küçük yaşlarda çocuklarımıza bu bilgileri, kuralları ve alışkanlıkları kazandırarak onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz” dedi. 

Başiskeleli çocuklar bilinçleniyor

07 Kas 2019 - 10:55 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar