“Neredeyse Körfez’i yürüyerek geçeceğiz”

CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Körfez’de genişletilen ve yeni inşa edilen limanları gündeme getirerek, “Liman isteyen herkese anında izin veriliyor. 2 metre yeri olan, 10 metre dolgu yapıyor. İzmit Körfezi’ni doldurarak bitirdik. Artık neredeyse Körfez’den Gölcük’e yürüyerek gidip geçeceğiz” dedi

CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Körfez’de yer alan limanları inceledi. Taşdemir, yeni yapılan ve genişletme çalışmaları süren limanların İzmit Körfezi habitatını olumsuz etkilediğini söyledi. Engin Taşdemir’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “ Kocaeli’nin merkezine doğru uzanan en önemli doğal güzelliğimiz olan İzmit Körfezi maalesef hoyrat yapılaşma ile yok olmaya yüz tuttu. Her geçen gün artan liman sayısı yetmezmiş gibi mevcut limanlara da sürekli olarak genişleme izni veriliyor. Yılda 15 bin gemi ağırlayan kentimizde İzmit Körfezi’ndeki canlı nüfusu büyük tehlike altında.

“ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Sadece Körfez ilçesinde Yılport Limanı 8 bin metrekare genişleme dolgusu yaptı. Yine Gübretaş Limanı 35 bin metrekare genişleyecek. Tüm yargı kararlarına rağmen yapımına tamamlanan Dubai Port Limanı için denizde çok büyük dolgu çalışması yapıldı. 504 bin metrekarelik alana inşa edilen limanın neredeyse yarısı körfeze yapılan dolgu üzerine inşa edildi. Şimdi Oyak grubu bir liman yapacak. Bu liman için 60 bin dönüm deniz dolgusu yapılacak. Bu saydığı dolgu alanları yalnızca Körfez ilçesindeki alanlar. Derince’de, Dilovası’nda Başiskele’de, Gebze’de ve daha pek çok farklı ilçemizde onlarca liman bulunuyor. Bu limanlar için izinler öyle kolay veriliyor ki anlamak mümkün değil.

“TEPEDEN BAKTIM İÇİM ACIDI”

Vatandaş evinin bahçesine bir verenda yapmak istese kılı kırk yaran bürokrasimiz söz konusu liman olduğunda hiçbir şeye bakmadan izni veriyor. ÇED raporları olumsuz olsa dahi, çevreye verilecek zarar aleni olsa dahi kimse umursamıyor. Limanlar peşi sıra inşa ediliyor, İzmit Körfezi moloz yığınları ile dolduruluyor. Körfez’de liman inşa etmek oldukça kolay. 2 metre yeri olan istediği izni alıyor, 10 metre dolgu yapıyor. İzmit Körfezi’ni doldurarak bitirdik. Artık neredeyse Körfez’den Gölcük’e yürüyerek gidip geçeceğiz. İzmit Körfezi’ne önceki gün tepeden baktım, içim acıdı. Bu güzel doğa harikasını her geçen gün inşa edilen limanlarla tüketenlerin hiç mi vicdanı yok.

“SAHİLLERİ DE LİMAN YAPALIM”

İzmit Körfezi’ne deniz sporları yapılsa, İzmit Körfezi’nde yatlar, yelkenliler yarışsa kötü mü olur? Bugün Körfezin neredeyse yarısına yaklaşmak bile mümkün değil. Çünkü yarısı özel firmalar tarafından kapılmış, liman yapılmış. Vatandaş, bulabildiği küçük bir sahil şeridine akın ediyor. Birkaç sahil alanımızı da limanlara teslim edersek, tamamdır. Bize fazla çünkü bu deniz, bu lüks. Sahilleri de liman yapalım. Adım atacağımız yer kalmasın deniz kenarında. En azından ‘körfezimiz var’ diyerek dertlenmeyiz. Körfezi de liman sahiplerine pay eder, ihale eder kurtuluruz.”

“Neredeyse Körfez’i yürüyerek geçeceğiz”

06 Kas 2019 - 11:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar