Soydabaş, "Sayın Başkan dediğimize geldi, 14 milyon kasada kaldı"

İzmit Belediye Meclisinde kredi çekilmesi teklifi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, "Sayın Başkan dediğimiz noktaya geldi. Toplam 14 milyon TL belediyemizin kasasında kalmıştır" dedi.

İzmit Belediyesi Kasım Ayı Meclisi, Fatma Kaplan Hürriyet'in başkanlığında başladı. Kredi çekilmesi talebi ile ilgili maddenin yeniden gündeme gelmesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, “31 Mart yerel seçimler sonrası göreve başlayan meclisimiz 71 adet konu üzerinde görüşmüş ve bu konulardan 68 adedi olumlu, 2 adedi olumsuz, 1 adedi ise komisyonda görüşülsün şeklinde olmuştur. Yani yüzde 96’sı evet, yüzde 4’ü ise olumsuzdur" dedi.

Soydabaş,

"PEKİ BİZ GERİ ADIM ATACAK MIYIZ?"

Soydabaş, “Oluşturulmak istenen algıyı rakamlar yalanlıyor. Şöyle bir algı var. Cumhur İttifakı Meclisi çalıştırmıyor. İzmit halkı belediye yönetiminden festival ve eğlenceler dışında da hizmetler bekliyor. Reddettiğimiz kredi talebi bugün tekrar gündemimizde. Hürriyet geri adım atmadı deniliyor. Peki biz geri adım atacak mıyız? Cumhur İttifakı geri adım atmadı. Kentin menfaati hangi noktadaysa biz orada olacağız” dedi.

Soydabaş,

"KONU DEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİ"

Ancak hatırlarsanız talebi ilk reddettiğimizde ‘Bazı araçların satın alınması, bazılarının kiralanması uygundur. Bunları aynı torbaya koymasaydınız talebi kabul ederiz demiştik’. Konu, üç ay sonra da olsa dediğimiz noktaya geldi. Cumhur ittifakı geri adım atmadı. Sonuç olarak idare ortak aklın olduğu yere geldi. Kentin ve kentlinin menfaati hangi noktadaysa biz oradayız. Bu konudaki çalışmalar için Plan ve Bütçe Komisyonunun CHP, MHP ve AK partili üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Soydabaş,

"14 MİLYON KASADA KALDI"

Devamında Soydabaş, “Komisyonumuzun aldığı bu kararla daha önce alınması istenen 199 araç için yaklaşık 55 milyonluk kredi talebi, 17 milyonluk faiz ödemesi yerine, teşvik kapsamına giren 63 adet araç alınması ile kredi miktarı 27 milyona, ödenecek faiz miktarı ise 7 milyona düşmüş ve KDV teşvik muafiyetinden dolayı da 4 milyonluk avantaj sağlanmıştır. Yani toplam 14 milyon belediyemizin kasasında kalması sağlanmıştır. Yine Belediye yönetimine tavsiyemiz; alınacak krediyi kamu bankalarından alması ve ödenecek faizin tekrar kamuya dönmesinin sağlanmasıdır. Kamunun menfaati doğrultusunda çıkan komisyon kararını Cumhur İttifakı grup kararı ile destekleyecektir” ifadelerine yer verdi.

Soydabaş,

 "KİRALAYAMIYORUZ BİLE"

Ardından Başkan Hürriyet, "Sürekli binek araçlarla alakalı teziniz vardı. Araç satın alınsın alınmasın gibi. Hizmetler devam ediyor tabi. Binek araç kısmına hiç kimse teklif vermedi. Örneğin kira bedeli 2 bin liraysa firmalar biz bundan kar elde edemeyiz diyor. Üstüne çıkamıyorum. 3 bin lira çıkıyorum diyemiyorum. Bir gerçekliği bilin istiyorum. Kiralama bile kiralayamıyoruz. Kimse teklif vermiyor” şeklinde konuştu. 

05 Kas 2019 - 16:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar