Cengiz Sarıbay, Bülent Ecevit'i unutmadı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, eski başbakan ve CHP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit’in vefatının 13. yıldönümü sebebi ile bir anma mesajı yayınladı.

  CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin yetiştirdiği önemli aydınlardan, şair, yazar ve siyasetçi Bülent Ecevit, her dönemde örnek alınması gereken değerli bir isim olmuştur. Bülent Ecevit, her daim işçinin, emekçinin yanında olmuş, halkın yaşadığı sorunlara çözümü oturduğu koltuktan değil; herkesin sevgisini kazanarak aldığı Karaoğlan lakabı ile karış karış ülkeyi dolaşarak, milletin yanında üretmiştir. Devletine, vatanına ve milletine o kadar bağlıdır ki koalisyon hükümeti döneminde kendisine gelen Cumhurbaşkanlığı teklifini üniversite mezunu olmadığı için reddetmiştir.

MİNNETLE ANIYORUM

Kıbrıs Türklerinin yaşadığı zulme duyarsız kalmayarak başlattığı Kıbrıs Harekatı ile Kıbrıs Fatihi olarak anılmış, Kıbrıs’ın Yunanistan’a katılmasını önleyen baş aktörlerden biri olmuştur. Fikirleri, kararları, cesareti, halka dokunuşu, naif kişiliği bugün hala konuşulan ve örnek alınan Karaoğlan’ın Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi mitingindeki, ‘Sevgili kardeşlerim, biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil; Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına yazmışız. Biz milliyetçiliği Batı Anadolu’nun haşhaş tarlasına tarlasına yazmışız’ seslenişi, hepimize yol göstermeye devam etmektedir. Halkın Karaoğlan’ı eski genel başkanımız, başbakanımız Bülent Ecevit’i vefatının 13. yılında saygı ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun”

BÜLENT ECEVİT KİMDİR?

Mustafa Bülent Ecevit 28 Mayıs 1925 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası Kastamonu doğumlu Ahmet Fahri Ecevit Ankara Hukuk Fakültesi'nde adli tıp profesörüydü. Bülent Ecevit 1944 yılında Robert Kolej'den mezun oldu ve aynı yıl içinde çalışma hayatına Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nde çevirmenlik yaparak başladı. 1946 yılında okul arkadaşı Rahşan (Aral) Ecevit ile hayatını birleştirdi. Önce Ankara Hukuk Fakültesi ve sonra da Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ne kayıt yaptırmasına rağmen yüksek öğrenimine devam etmedi. 1946-1950 yılları arasında Londra Elçiliğinin Basın Ateşeliği'nde kâtip olarak çalıştı.

Cengiz Sarıbay, Bülent Ecevit'i unutmadı!

04 Kas 2019 - 17:06 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar