Büyükşehir'den çiftçilere ücretsiz analiz

Büyükşehir Belediyesi bitkisel üretimde toprak verimliliği ve bitki besin elementi ihtiyacını belirlemek için toprak analizi, su kalitesini iyileştirmek için ise su analiz desteğiyle çiftçiye üretimde yardım ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü aracılığıyla çiftçilere önemli destekler veriliyor. Tarım malzemeleri, tohum ve fidan yardımlarının yanı sıra çiftçilere ücretsiz toprak ve su analizi yapılıyor. Bilimsel analizler ile çiftçilerin doğru üretim yapması sağlanıyor.

Büyükşehir'den çiftçilere ücretsiz analiz

ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ 

Sanayi kenti olarak anılan Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yardımlar ile artık tarım kenti olma yönünde hızla ilerliyor. 9 bin 900 çiftçiye meyve, sebze, yem bitkisi, örtü altı yetiştiriciliği, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık konularında yüzde 50 hibeli desteklemelerde bulunan Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri çiftçilere tohum ekiminden hasada kadar uzanan süreçte yardım ediyor. Destekte bulunulan çiftçilere, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafından ücretsiz tarım danışmanlığı, koruyucu veteriner hekimlik hizmetleri, ücretsiz toprak ve su analizi desteği veriliyor.

Büyükşehir'den çiftçilere ücretsiz analiz

ÜRETİM KALİTESİ ARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bitkisel üretimde toprak verimliliği ve sulama suyu kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyor. Gübre kullanımını azaltmak ve ürün desenini belirlemek amacıyla toprak analiz, sulamada kullanılan suyun kalitesini iyileştirmek için su analizi desteği faaliyetleri yürütülüyor.

ANALİZE GÖRE EĞİTİM

Kocaeli’de üretim yapan Ziraat Odası üyeleri çiftçilere ücretsiz olarak toprak, su, yaprak ve kalıntı (pestisit) analizleri yaptırıyor.  İZAYDAŞ laboratuvarlarında yapılan analiz sonuçlarına göre çiftçilere eğitim veriliyor. Ziraat Mühendisleri, analiz sonuçlarını dikkate alarak tarım danışmanlığı hizmeti verdiği çiftçileri doğru üretim konusunda yönlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin analiz hizmetinden yararlanmak isteyen çiftçilerin ise Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

23 Eki 2019 - 16:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar