Cumhuriyetimiz, İzmit’te coşkuyla kutlanacak

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı yılı nedeniyle İzmit’in dört bir yanında coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramımızın etkinliklerini duyurarak tüm halkımızı bayram coşkusunu hep birlikte yaşamaya davet etti

Pınar Gül Tarhan-

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhuriyetimizin 96’ncı yılı nedeniyle İzmit’te düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini duyurmak amacıyla Makam Toplantı Salonu’nda tanıtım toplantısı düzenledi. Bir hafta boyunca etkinliklerle kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı coşkusunun paydaşları Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit Şubesi, Nicomedia Lions Kulübü, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi, Üni Hodri Meydan’ın temsilcileri de toplantıya katılım sağladı. Toplantı Atatürk ve sokak röportajının yer aldığı bir sinevizyon gösterisi ile başladı.

“KENTE BİR SÖZÜMÜZ VARDI”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Kente bir sözümüz ve vaadimiz vardı. Bu kentte paydaşlarımızla milli bayramlarımızı daha etkin kılmak istiyoruz. Biz bunu 29 Ekim’den başlatalım istedik. Bugün aramızda bulunan başkanlarımızın da katkısıyla 29 Ekim Etkinliğimizi kutlamak istedik. Ben öncelikle huzurlarınızda sevgili başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir haftalık bir program hazırladık. Şimdiden hepimizin bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetimiz, İzmit’te coşkuyla kutlanacak

“KENTİMİZİN HER NOKTASINDA”

Programın detaylı bilgilerini aktaran Başkan Hürriyet, “Daha önce olduğu gibi bu bayramımızı da kentimizin her noktasında kutlamak istiyoruz. Bugün kutlamalarımıza başlıyoruz. Saat 17.00’de Sanat Sokağı’nda Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan Atatürk Fotoğraf Sergimiz olacak. Sergimiz 12 Kasım’a kadar izlenebilecek. Ayrıca Ata’nın İzleri Gravür Sergimiz olacak. O da 26 Ekim’e kadar gezilebilecek. Tüm halkımızı davet ediyoruz” diyerek bir haftalık programı sıraladı.

“HALA YAŞAYAN TEK LİDER, ATATÜRK”

25 Ekim’de saat 16.00’da Mimarlar Odası Taş Bina’da “Dahi Atatürk İzmit’te” başlıklı konferans verecek olan Tarihçi Yazar Eriş Ülger, “Her şeyden önce Sayın İzmit Belediye Başkanı Fatma hanıma teşekkür etmek istiyorum. İzmit diğer şehirlerimize göre ilçe bazında bir yer olduğu için böylesine bir etkinlik sunmak başlı başına bir başarıdır. Dünyada birçok lider var. Fakat dünyada hala maddi ve manevi olarak yaşayan tek lider Atatürk’tür” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetimiz, İzmit’te coşkuyla kutlanacak

“BU COŞKULU KUTLAMALARI ÖZLEMİŞİZ”

İzmit Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Kavaz, “Şu anda bizim Sanat Sokağı’nda 70 tane Atatürk fotoğrafının yer aldığı bir sergimiz var. Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız” şeklinde konuştu. ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez, “Bu coşkulu kutlamaları özlemişiz. Kentlilik bilinci ile hareket etmek çok güzel. Çağdaş Yaşam, çağdaş bireyden çağdaş topluma ulaşmak için kurulmuştur. 110 şubemiz ve 27 eğitim evimizle çabalıyoruz. Siyaset üstünü koruyoruz. Bizimle kim çalışmak isterse biz orada oluruz. Biz de bugün saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunacağız ve yürüyüş yapacağız” dedi.Üni Hodri Meydan grubu temsilcisi, “ Kocaelispor bu kentte unutulmaya başlamıştı. Başkanımızın sayesinde yine Kocaelispor’umuz eski günlerine kavuşacaktır. Başkanımızın da dediği gibi dün vardık, bugün varız, yarın da olacağız. Bir Konu Bir Efsane adlı etkinliğimizi düzenleyeceğiz” sözlerine yer verdi.

29 EKİM PROGRAMI

22 Ekim Salı

Sergi: Atatürk Fotoğraf Sergisi

Yer: Sanat Sokağı

-------------------------------------

Sergi: Ata’nın İzleri Gravür Sergisi

Yer: Cumhuriyet Sanat Galerisi

Saat: 17.00

23 Ekim Çarşamba

Konferans: Atatürk ve Cumhuriyet – Prof. Dr. Kemal Arı

Yer: Mimarlar Odası Taş Bina

24 Ekim Perşembe

Gösteri: Cumhuriyet Sportif Sokak Gösterileri (Karate takımı)

Yer: İzmit Belediye Meydanı

Saat: 17.00

25 Ekim Cuma

Konferans: Dahi Atatürk İzmit’te - Eriş Ülger, Yekta Güngör Özden ve Prof. Dr. Kemal Arı

Yer: Mimarlar Odası Taş Bina

Saat:16.00

--------------------------------------

Konser: Türk Halk Müziği Cumhuriyet Konseri – İzmit Belediyesi Gençlik Korosu

Yer: Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Saat: 20.00

26 Ekim Cumartesi

Sergi: Bir konu bir efsane - Kocaelispor fotoğraf sergisi

Yer: KYÖD Tesisleri

Saat: 12.00

------------------------------

Konferans: Bir konu bir efsane – Osman Çakır Dumitru Stangaciu

Yer: KYÖD Tesisleri

Saat: 13.00

27 Ekim Pazar

Sergi: Cumhuriyet kızı Türkan Saylan

Yer: Sabancı Kültür Merkezi

Saat: 12.30

Konser: Cumhuriyet Konseri

Yer: Sabancı Kültür Merkezi

Saat: 13.00

------------------------------

Konser: Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Konseri

Yer: Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası

Saat: 20.00

28 Ekim Pazartesi

Müze Sergisi: Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te

Yer: İzmit Tarihi Gar Binası

Saat: 13.30

---------------------------------

Sergi: İzmit ve Biz 5

Yer: Cumhuriyet Sanat Galerisi

Saat 14.30

29 Ekim Salı

Cumhuriyet Korteji

Yer: Cumhuriyet Parkı – İnönü Caddesi – Fethiye Caddesi

Saat:19.00

-------------------------------

Cumhuriyet Konseri

Yer: Fethiye Caddesi Çeşme Başı

Saat: 20.00

22 Eki 2019 - 12:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar