Kırmızı perde açılıyor

Kocaeli Şehir Tiyatroları 2019-2020 sahnesini 19 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de 'Macbeth' oyunu ile açıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2019-2020 sezonunu 19 Ekim Cumartesi
günü sahnelenecek W. Shakespeare’in 'Macbeth' oyunu ile perdelerini açıyor. Yeni oyunla yeni sezonda izleyici karşısına çıkacak Şehir Tiyatroları'nda oyun öncesinde Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı tarafından 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarının tanıtımı da yapılacak.

SAĞLAM KADRO

Macbeth’de 10 oyuncunun yanı sıra kalabalık bir yaratıcı ve teknik kadro da görev alıyor.
W. Shakespeare tarafından yazılıp Yunus Emre Bozdoğan tarafından yönetilen oyunun
müziklerini Oktay Köseoğlu yaparken yönetmen yardımcılığını Cihan Yöntem ile Ufuk
Aşar, dekor ve kostüm tasarımını Rabia Kip, koreografiyi Cihan Yöntem, ışık tasarımını Cafer Yiğiter, görsel tasarımı Aktürk Aksoy, efektini Mehmet Cebe ve ritmini Haydar
Demir üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Tekin Ezgütekin, Seçil Mutlu Oğuz, Zeliha
Çetinkaya, Senem Akman, Ahsen Gül Ever, Çağrı Mengüç, Aytek Mete Elgün, Cemal Aldıç,
Nurcan Tural ve Ufuk Aşar yer alıyor.

OYUNUN KONUSU

19 Ekim Cumartesi saat 20.00'de sahnelenecek oyun iki perde olarak tiyatroseverlerle buluşacak. Shakespeare’in en güçlü tragedyası olan oyunda cesur İskoç komutan Macbeth, eşi Lady Macbeth’in de etkisiyle yakın akrabası olan Kral Duncan’ı ortadan kaldırmaya karar verir. Macbeth ve Lady Macbeth, iktidar basamaklarını zalim adımlarla çıktıkça bir yandan da kendi yıkımlarını hazırlamaktadır. Oyuna adına veren Macbeth’in tahta geçme hırsı yüzünden işlediği cinayetin ardından çektiği vicdan azabı
ve karmaşık duygularını konu alıyor.

17 Eki 2019 - 09:43 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar