Gölcük’ten bakanlık onaylı proje

Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ projesinin tanıtımı yapıldı.

Büyütmek için resme tıklayın

Dernek Hizmet Binası’nda gerçekleşen ve gençleri her türlü bağımlılıktan uzak tutmanın hedeflendiği organizasyona Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, STK’ların başkan ve yöneticileriyle çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Kaymakam Cengiz Karabulut, “Bağımlılık dediğimizde aklımıza ilk olarak uyuşturucu gelmemeli. Teknoloji de günümüzün en tehlikeli bağımlılıklarından birisidir” dedi.

 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ONAYLADI

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Seyfettin Öztürk,  ‘Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği varoluş amacı gençlerimizi, çağımızı kötü fikirlerinden ve ortamlarından korumak, değerlerimizin hızla yok olmasına sebep olan kültür erozyonundan uzak tutmak, samimi ve yüksek ahlaklı yetişmesine yardımcı olmaktır. Sunulmuş olan ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ isimli projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirildi ve olumlu bulunarak mali destek almaya hak kazanmıştır” ifadelerini kullandı.

AİLELER BİLİNÇLENDİRİLECEK

Sözlerinin devamında Öztürk, “Türkiye’de ve dünyada hızla alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, madde kullanımına başlama yaşı gittikçe düşmektedir. Gençlerin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden maddelerden korumak ancak gençliğin ve toplumun bilinçlendirilmesi ile mümkündür. Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğimiz koordinasyonunda yürütülecek olan ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ projesi 11-18 yaş arası proje kapsamında belirttiğimiz hedef kitlemizdeki gençlerin ailelerin yönelik eğitimler, görüşmeler, veli toplantıları, aile için iletişim, ergenlik problemleri ve madde bağımlılığına karşı bilinçlenmeleri sağlanacaktır’ diye konuştu.

SOSYAL MEDYA SEMİNERİ

Bağımlılık riski taşıyan gençlere eğitim yoluyla yardım edilebileceğini söyleyen Öztürk, şu ifadeleri kullandı: “Proje ile bağımlılık riski altındaki gençlere yerel ihtiyaçlara uygun olarak eğitim vermek yoluyla gelişimlerini arttırmak. Gençlerimizin toplumla barışıl, sosyal ve bilinçli bireyler olmalarına rehberlik etmek. Madde bağımlılığının tehlikeleri konusunda bilinçlendirici eğitimler yaparak gençlerimizin kötü alışkanlıklar konusunda bilgilenmelerini sağlamak. Günümüzün en etkili iletişim aracı olan internet, sosyal medya, sanal ortamların etkin ve verimli kullanılması konusunda seminerler gerçekleştirmek hedeflenmektedir.”

Gölcük’ten bakanlık onaylı proje

PROJE DESTEKLENİYOR

Öztürk’ün ardından söz alan Kaymakam Cengiz Karabulut, “Bağımlılık dediğimizde aklımıza ilk olarak uyuşturucu gelmemeli. Teknolojide günümüzün en tehlikeli bağımlılıklarından birisidir.  Gölcük Ziyaretliler Derneği’nin bu önemli projesini çok önemsediğimi belirtmek istiyorum. Bağımlı Olma, Özgür Ol projesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. Çocuklarımızı ve gençler ve çocuklar kötü örnek teşkil eden mekanlardan ve arkadaşlıklardan, kişisel gelişimleri açısından zarar verici tüm unsurlardan uzak tutulacak, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunan mekanlar oluşturarak, onların hoşça vakit geçirerek özgüven sahibi olmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.

TEBRİK ETTİ

Karabulut’un ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Öncelikle böylesine önemli bir projenin tanıtım törenine davetinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Projeyi inceleme fırsatı buldum ve projede hem kültürel, hem de sanatsal faaliyetlerinizin olduğunu gördüm. Sizleri tebrik ediyorum. Günümüzün en tehlikeli bağımlılıkları teknoloji ve uyuşturucudur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bunlardan uzak tutmak zorundayız. Bu projede belirtilen faaliyetler kapsamında 11-18 yaş aralığındaki gençliği hem madde bağımlılığı ile mücadele konusunda hem de sporu hayatlarına dahil edebilecek teşvik edici aktivitelerde planlanmaktadır. Gölcük Ziyaretliler Derneği’ni Türkiye’ye örnek, bu önemli projeye öncülük etmelerinden ötürü tebrik ediyor, kendilerine destek olacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

07 Eki 2019 - 15:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar