Hizmet-İş’ten İzmit Belediyesi’ne suç duyurusu

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, şube yöneticileriyle birlikte Kocaeli Adliyesi’ne giderek, İzmit Belediyesi şirketi Bekaş A.Ş’de çalışan işçilere zorla sendika değiştirme baskısı yapan bazı işveren amirleri için suç duyurusunda bulundu

İzmit Belediyesi’ne suç duyurusunda bulunan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Kocaeli Adliyesi önünde şube yöneticileri ile birlikte yapmış olduğu açıklamada, “Bin 200 işçinin çalıştığı Bekaş A.Ş’de 400 işçinin bulunduğu temizlik işleri müdürlüğündeki işçilere sistematik sendika değiştirme baskısı uygulanıyor” dedi.

 

“TOPLU SÖZLEŞME DEVAM ETMEKTEDİR”

Suç duyurusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Sendikası şu ifadelere yer verdi: “Hizmet-İş Sendikası İzmit Belediyesi ve iştiraki olan Bekaş A.Ş şirketinde örgütlü sendikadır. Her iki işyeri için toplu sözleşme devam etmektedir. İzmit Belediyesi’nde 31.12.2020 tarihine, Bekaş A.Ş içinde 30.06.2020 tarihlerine kadar yetki Hizmet-İş Sendikası’ndadır. Bin 200 işçinin çalıştığı Bekaş A.Ş’de 400 işçinin bulunduğu temizlik işleri müdürlüğündeki işçilere sistematik sendika değiştirme baskısı uygulanıyor.

“İŞVEREN VEKİLLİĞİ ZORLA YAPILMAKTADIR”

Bu baskılar, 2 ay önce işe giren Yenidoğan CHP mahalle temsilcisi ve üyesi, işverence amir yapılan Hüseyin Okur ve Selahattin Atmaca’nın gelmesiyle organize bir şekilde baskı yapıldığı işçilerin işi, aşı ile korkutulduğu, işveren kisvesi ile psikolojik baskı ile ellerinden e-devlet şifreleri ve kimlikleri alınarak zorla üye yapıldığı, üye kayıtları hareketlerinden ve şahitlerin tanıklığından belli. Bu iki ismin yanında, yine temizlik işlerinde çalışan ve işçilerin başında amir yapılan Şener Çelik’de aynı şekilde işçileri zorla Genel-İş sendikasına götürmek, e-devlet şifreleri ve nüfus cüzdanlarını alarak e-devlet’ten üyelik işlemlerini, işveren vekilliği sıfatıyla zorla yapılmaktadır.

“İŞÇİLER ZORLA ÜYE YAPTIRILMAKTADIR”

Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Bekaş A.Ş şirketi işçilerine de, 31 Mart yerel seçimlerinden önce işçi olarak çalışan, seçimlerden sonra amir yapılan ve Genel-İş Kocaeli Şube yöneticisi, Hasan Annika tarafından işverenin adını kullanarak, işçileri işi ile korkutarak zorla Genel-İş Sendikası’na üye yaptırılmaktadır. Anayasanın 51.maddesine aykırı hareket eden ve TCK’nın 117-118. maddesini ihlal eden bu kişilere gerekli cezai işlem yapılması gerektiği ifade edildi.”

03 Eki 2019 - 12:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar