Üç içkili mekan maddesi komisyona gönderildi

Üç işletmecinin mekanları için içkili ruhsat talebi konusuna açıklık getirmek istediğini belirten Başkan Hürriyet, " Hastanenin dibinde içkili mekan var. Ki ben kaliteli mekanların açılmasını onaylıyorum. Kıyıda köşede gizli gizli alkol alan gençlerimiz var. Neden, çünkü bu tür mekanlarımız çok sınırlı" dedi. Madde komisyona havale edildi.

Pınar Gül Tarhan

Mecliste İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29. maddesine istinaden Kemalpaşa Mahallesi eski Postane Sokak No: 9/B, Ömerağa Mahallesi Dündar Çiğit Sokak No:8/A ve Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı No:7 Zemin Kat 87/89 adreslerinde bulunan 3 adet yerin içkili yer bölgesine dahil edilerek mevcut haritasına işlenmesi teklifi görüşülüp onaya sunuldu.

“EMNİYET SAKINCALI BULMAMIŞ”

Başkan Hürriyet konuya açıklık getirerek, “Yönetmelik der ki herhangi bir konuda içkili ruhsat almak durumunda belediye ya da idare tek başına yetki alması mümkün değil. Bu talep 3 işletmecinin talebi bu. 3 mahalle mevzusu da sanki her mahalleye içkili mekan izni verilmiş gibi lanse edildi. Gelen talebi almışız. Üç adet yerle ilgili vatandaş demiş ki ben burada içkili mekan açacağım. Olumlu ya da olumsuz yanıt bekliyoruz diyor. Emniyet Müdürlüğü’ne yazmışız. Emniyet de bize demiş ki gidip bakmış, belirlenen yerde genel güvenlik durumu gözetilerek sakınca bulunmadığı anlaşılmıştır’ yazısını göndermiş” dedi.

“KALİTELİ MEKANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Devamında Hürriyet, “Hastanenin dibinde içkili mekan var. Ki ben kaliteli mekanların açılmasını onaylıyorum. Kıyıda köşede gizli gizli alkol alan gençlerimiz var. Neden, çünkü bu tür mekanlarımız çok sınırlı. Barista’nın yanında bu mekanlardan biri. Barista ruhsatını Bakanlıktan almış. Başka bir mahallede başka bir yer gelebilir. Yahu mahalleyi alkole boğuyorlar diye tepkiler doğru değil. Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim. 11 ve 12’nci madde komisyona havale edildi. 

01 Eki 2019 - 16:34 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar