Yazıcı ve fotokopiden 568 bin TL tasarruf

Büyükşehir, kurduğu sistemle 9 aylık süreçte sadece fotokopi ve yazıcı maliyetinden yüzde 82 tasarruf etti

Yazıcı ve fotokopiden 568 bin TL tasarruf
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, enerji verimliliği konusunda yaptığı çalışmalarla tasarruf yapıyor. Biyogazdan, çöpten, güneşten, rüzgârdan elektrik üreten, elektrikli araçlarla tasarruf yapan Büyükşehir, 9 ay önce başlattığı çalışmayla yazıcılardan da tasarruf yaptı. Yeni sistemle birlikte 700 bin TL’ye eşdeğer maliyet 132 bin TL’ye düşürüldü. 9 aylık tasarruf miktarı 568 bin TL oldu.

Yüzde 82 Oranında Tasarruf

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında fotokopi makineleri ve yazıcılar değiştirildi. Yüklenici firmadan kiralanan cihazlarla hem fotokopi hem de yazıcı maliyet giderlerinde yüzde 82 oranında tasarruf yapıldı. Elektrikten, kartuş ve toner gibi giderler azalırken yedek parça ve bakım maliyetlerinin tamamı ilgili firma tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu işe ayırdığı personelin iş yükü azalırken ihtiyaç duyulan başka alanlara personel desteği sağlandı.

Güvenlik Üst Seviyeye Çıktı

Yeni cihaz ve yedek parçaların alımı için gereken bürokrasi ve iş yükü ortadan kalkarken güvenlik de üst seviyeye çıktı. Yazıcıya belge gönderen personelin kimlik kartı olmadan çıktının alınması imkânsız hale getirildi. Öte yandan hangi personelin kaç adet çıktı aldığına kadar her şey kayıt altına alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi enerji tasarrufuyla ilgili çeşitli çalışmalar yaptı. Bu kapsamda;

Serbest tüketici belgesi alınmış olup, elektrik ve doğalgaz firmaları SEDAŞ ve İZGAZ ile yapılan protokoller ile yüzde 15 civarında tasarruf yapıldı.

Başbakanlık genelgeleri doğrususunda; her yıl düzenli olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından binaların enerji verimliliği ve kullanılan yakıt türlerinin tasarrufu ile ilgili çalışmalar yapılıp, raporlar Başbakanlık’a gönderiliyor.

Tasarruflu ampuller ve Led teknolojisi kullanılarak enerji tasarrufları yapıldı.

Binalardaki klima v.b enerji harcayan sistemlerin kontrolleri kurulan ekipler tarafından düzenli yapılıyor.

Reaktif güç harcamaları, Kompanzasyon sistemi takibi ile minimuma indirildi.

27 Ara 2012 - 13:09 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar