Gübretaş'ta ilk zil çaldı

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Ardından ise protokol mensuplarının da katılımıyla ilk ders zili Gübretaş İlkokulundan çalındı

Gübretaş'ta ilk zil çaldı
Gübretaş'ta ilk zil çaldı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının bugün itibariyle başladı. Kocaeli Valili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dün Atatürk Anıtı önünde çelenk bırakma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenine çok sayıda okul yönetimi ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte ilimizdeki ilk tören Başiskele’de yapımı bu yıl tamamlanan Gübretaş İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

YOĞUN İLGİ
Gübretaş İlkokulu’nun açılış törenine; Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Karadeniz, Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta ve çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.

‘EĞİTİME DESTEK DEVAM EDECEK’
Açılış programı ilk olarak Saygı Duruşu’nda durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yapan Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta, “Türkiye’nin geleceği eğitimle şekillenecektir. Sektörle ilgili eğitim faaliyetlerini 60. yıl anısına İskenderun ve Kocaeli’nde yaptırılan iki yeni okul binasını eğitimin hizmetine sunarak taçlandırmaktan gurur duymaktayız. Gübretaş’ın eğitime desteği her zaman sürecektir. Çünkü Türkiye’nin geleceğinin eğitimle daha güzel olacağına inanmaktayız” dedi.

‘YENİ EĞİTİM YILI HAYIRLI OLSUN’
Balta’nın ardından konuşmasını yapmak üzere mikrofonu alan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “En temel önceliklerden olan eğitim gibi bir faaliyeti yeniden başlatmakla şüphesiz eğitim camiası olmak üzere veliler ve öğrencilerde de canlılık yaşatacaktır. Okullarımızda temel eğitimin kız ve erkek çocuklarımız için zorunludur. Ülkesini bayrağını seven sahip çıkan kendine güvenen demokrasiye saygılı nesiller yetiştirmenin önemi anlatılacaktır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuz tüm öğrencilerimiz hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

‘ÇOCUKLAR EN BÜYÜK DEĞERİMİZ’
Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Burada ilkokula ihtiyaç olduğunu istişareler ile arz etmiştik. Hayırsever kurumumuz tarafından çok kısa bir süre içinde okulumuz tamamlanarak hizmete girdi. Okulumuz tamda çevre halkımızın isteğine göre tamamlandı. Bugün Kocaeli’nde açılacak olan üç okuldan ikisi Başiskelede olacak” dedi. Ardından sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “2014-2015 öğretim yılı bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimsiz hiçbir şey olmuyor. Eğitimi her şeyin önünde tutmamız gerekmektedir. Çocuklarımız en büyük değerimizdir” ifadelerini kullandı.

‘ZOR ŞARTLAR ALTINDA OKUDUK’
Sözlerine devam eden Karaosmanoğlu, “Okul sadece bilgi edinmek değil, çocuklarımızı hayata hazırlamaktır. Okullarımız eski dönemlere göre çok daha güzel bir halde. Bizler zor şartlar altında okuduk. Çocuklarımızı hayata çok daha iyi hazırlayacağız. Geleceğe umutla bakan insanlar olarak yetiştireceğiz. Geleceğin belediye başkanı, sanatçısı, amiri, iş adamlarının bu güzel kurumda yetişmesini arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘BAŞİSKELEYİ DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR’
Son olarak sözü alan Vali Ercan Topaca ise, “2014- 2015 eğitim yılının ilimize, ülkemiz çocuklarımıza için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başiskele gelişen bir ilçe eksikleri çok olabilir. Bu ilçemizi desteklememiz gerekiyor. Ben bu okulun hayırseverlerimizin zekatı olarak görüyorum. Bugün üç okul açılışı yapıyoruz. Açtığımız üç okulda hayırseverler tarafından yaptırılmıştır. Bu hususta bütün iş adamlarımızı desteğe davet ediyoruz. Bu yıl ekim aynın sonuna kadar 46 okulumuzu hizmete açıyoruz bugün itibariyle 17 okulda eğitim öğretime sıfırdan başladık. Bu ay sonu itibariyle 15 Ekim aynının sonunda toplam 48 okula ulaşarak eğitim öğretime çok ciddi katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi.

‘ENGELLİ ÖĞRENCİLERDE DÜŞÜNÜLDÜ’
1961’den bu yana Yarımca’daki tesisleriyle bölgenin istihdam ve ekonomisine katkılar sağlayan sektörünün öncü kuruluşu Gübretaş bu kez de Kocaeli’ne yeni ve modern bir eğitim kurumu kazandırdı. Şirketin 60. yıldönümü anısına bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaptırdığı 4 kat ve 24 derslikten oluşan 720 öğrenci kapasiteli Başiskele Gübretaş İlkokulu, AB yapı standartları dikkate alınarak inşa edildi. Yuvacık semtindeki Paşadağ Mahallesi’nde inşa edilen okul, dersliklerin dışında laboratuvar ve benzeri 19 sosyal alan ile engelli öğrenciler de düşünülerek yapıldı.

‘2012 DE PROTOKOL İMZALANDI’
Gübretaş, kuruluşunun 60. yıldönümü anısına iki farklı ilde okul yaptırdı. Gübretaş ’ın Hatay-İskenderun’da yaptırdığı ortaokul, 2013’te eğitime başlamıştı. Kocaeli Valiliği ile Kasım 2012’de imzalanan protokolle yaptırılma kararı alınan Başiskele’deki Gübretaş İlkokulu’nun inşasına ise projelendirme aşamasının ardından geçen yıl başlandı. İnşası 9 ayda tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirilen okul, bu sezondan itibaren yeni öğretmen kadrosu ve öğrencileriyle buluşarak eğitimin hizmetine sunuldu.

#

15 Eyl 2014 - 15:09 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Nur - Çok teşekkürler gübre taş özel okul gibi okul armagan etti bize allah razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 15:09

Kocaeli Haber

Oyunlar