'Böyle bir şeye izin veremeyiz'

IŞİD terör örgütüne Türkiye'den katılımlarla ilgili Amerikan Newsweek Dergisi'nde çıkan haberde, Dilovası’nda son olarak 19 kişinin IŞİD bayrakları asılmış minibüslerle yola çıktıklarının yer alması yankı uyandırdı

'Böyle bir şeye izin veremeyiz'
Haber albümü için resme tıklayın

Vali Ercan Topaca yaptığı açıklamada bu haberin abartılı olduğunu ileri sürerek, "Somut bilgilere dayandığını düşünmüyorum. Biz yine de bu konuda çok geniş çarpı araştırma yapıyoruz. Böyle bir şeye izin vermemiz düşünülemez" dedi.

Newsweek Dergisi'nde çıkan haberi kendisinin de okuduğunu belirten Vali Ercan Topaca, açıklamasında şöyle konuştu "Orada bazı iddialar var. Bunlar araştırmaya muhtaç bir konu. Çok somut bilgilere dayandığını düşünmüyorum. Özellikle Dilovası İlçesi'nde, IŞİD bayraklarıyla dolaşan araçlardan söz ediliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Hukuken söz konusu değil. Devlet olarak da bizim böyle bir şeye izin vermemiz zaten düşünülemez. O yönde ben talimatları hemen verdim. Arkadaşlarımız bakıyorlar. Araçlara IŞİD bayrağı asmak ve şehir içinde gezmek gibi bir şeyin olmadığını tespit ettiğimizi söyleyebilirim.

Bu ilçemiz tüm Türkiye'den göç alan, sanayinin yoğunlaştığı bir kent. Böyle olunca da her kültürden ve her değişik düşünceden insanın bulunduğu bir kent. Gebze bölgesi aslında o şekildedir. Buralarda değişik düşünen insanların çıkması doğal. Bunu da biz yadırgamıyoruz. İnsanların hukuk içersinde, kanunlar içersinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uygun bir şekilde fikirlerini beyan etmesi, çalışmalarını yapması çok doğal. Ama yasadışı, gerek ulusal hukuk için, gerek uluslararası hukukun yasadışı saydığı bir oluşuma burada izin vermemiz mümkün değil. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız gerek emniyet, gerek istihbarattaki arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar. Bakacağız bu tür katılımlar var mıdır, yok mudur. İlk düşüncemiz öyle abartıldığı gibi bir katılımın olmadığı yönünde. Bizim yaptığımız bir tespit yok.”

#

14 Eyl 2014 - 11:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar