Tarihi Yarımada’da Hem Gezdiler Hem de Öğrendiler

Başiskele Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu’na kayıtlı öğrenciler, “Kampüs Dışı Etkinlikler” kapsamında İstanbul'da Tarihi Yarımada'yı gezerek tarihe yolculuk yapma fırsatı buldular.

Tarihi Yarımada’da Hem Gezdiler Hem de Öğrendiler
Haber albümü için resme tıklayın

Başiskele Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle 2017 yılında hayata geçirilen Başiskele Çocuk Üniversitesi, yaz döneminde de bölgemizdeki öğrencilere eğitim desteği vermeye devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yaz okulunda “Kampüs İçi Etkinlikler”de eskrim, masa tenisi, okçuluk, müzik-ritim, ebru, kaligrafi, resim, heykel ve tasarım, yaşam becerileri ve görgü kuralları, akıl oyunları ve tiyatro eğitimleri alan öğrenciler; çarşamba günleri de “Kampüs Dışı Etkinlikler” ile eğitim ve eğlence amaçlı gezilere katılıyor. Geçen hafta İstanbul’a giden öğrenciler, Boğaz Turu yaptıktan sonra Miniatürk Müzesi’ni gezmişlerdi. Bu hafta ise öğrenciler, İstanbul’da Tarihi Yarımada’yı gezerek tarihte kısa bir yolculuk yaptılar.

UNUTULMAZ ANILAR

Başiskele Belediyesi Hizmet Binası önünde toplanan 100 öğrenci, eğitmenlerinin ve gönüllü velilerin eşliğinde kendilerini bekleyen otobüslerle saat 09:30’da İstanbul’a hareket ettiler. Kısa bir yolculuk sonrası İstanbul’a varan öğrenciler, geziye Sultanahmet Meydanı’ndan başladılar. Genellikle kitaplardan gördükleri tarihi mekanları ve eserleri yakından görme fırsatı yakalayan Başiskele Çocuk Üniversitesi öğrencileri, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Camii’ni gezerek tarihi hakkında öğretmenlerinden bilgiler aldılar. Son olarak Gülhane Parkı’nı gezen öğrenciler, doğal güzellikler içinde unutulmaz anlar yaşadılar ve bol bol fotoğraf çekindiler.

#

12 Tem 2019 - 09:12 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar