Kandıra ilk anaokuluna kavuştu

Turizm alanında faaliyet gösteren Selma ve Süleyman Orhon Atameriç çiftinin katkıları ile Kandıra ilk anaokuluna kavuşmuş oldu

Kandıra ilk anaokuluna kavuştu
Kandıra ilk anaokuluna kavuştu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına bir haftalık kısa bir zaman kala
Selma ve Süleyman Orhon Atameriç çiftinin katkıları ile Kandıra ilk anaokuluna kavuşmuş oldu. Kandıra Merkez'de faaliyete giren Selma-Orhon Atameriç Anaokulu için düzenlenen açılış programına; Vali Ercan Topaca, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kandıra Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yaygın, Jandarma Komutanı İlker Emirze, Kandıra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şahan, Kandıra Başsavcısı Ramazan Yılmaz, Kandıra Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Kandıra İSU Müdürü Medine Cici, Selma Orhon Atameriç Anaokulu Müdürü Filiz Deniz ile çok sayıda öğrenci ve veliler geniş katılım gösterdi.

'OKULUMUZ HAYIRLI OLSUN'
Açılış programı ilk olarak saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından ilk olarak sözü alan Orhon ve Selma Atameriç çifti, “Yurdumuzun her
kesiminde okuma oranını yükseltmek bizim en büyük hayalimiz olmuştur. Bugün burada açılışını yaptığımız anaokulumuz eğitime adım atacak olan tüm öğrencilerimize hem de ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

'HERŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN'
Atameriç çiftinin ardından konuşmasını yapan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken sözlerine anaokulunun yapımında büyük katkısı olan Atameriç çiftine teşekkür ederek başladı. Köken, “ Bizler de Kandıra Belediyesi olarak çevre düzenlemeleri ile okulun yapımına destek verdik. Bazen devletimiz her yere uzanamıyor olabilir. Bu yüzden böyle hayırseverlerin yaptığı yatırımlar ile bu alandaki eksikliklerimizi gidebiliyoruz. Bütün yapılan hizmetler yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz içindir” şeklinde konuştu.

'500 BİN ÖĞRENCİMİZLE ORDU GİBİYİZ'
Son olarak sözü alan Vali Ercan Topaca ise eğitimde harcama yapmaktan hiçbir zaman kaçınmadıklarını belirterek, “ Açılışını gerçekleştirdiğimiz anaokulumuz hayırlara vesile olur inşallah. Özellikle ilk okula başlayacak olan çocuklarımızın okula alışması için diğer öğrencilerimizden bir hafta önce okula başladılar. İlimiz eğitim bakımından son dönemlerde hayır severlerimizin yardımıyla fiziki anlamdaki açıklarımızı kapatmış bulunmaktayız. Kocaeli 500 bin öğrencisi ile adeta devasal ordu gibiyiz. 500 bin öğrencimizi geleceğe hazırlayan 20 binin üzerindeki öğretmenlerimize şükran borçluyuz” dedi.

DERSLİK BAŞINA 25 KİŞİ DÜŞECEK
Sözlerine devam eden vali Topaca, “Şu an ilimizde derslik başına 27 öğrenci düşmektedir. İlerleyen günlerde açılacak olan okullar ile bu sayıyı 25'e indirmeyi hedefliyoruz. Son bir yılda ilimizde 100'ün üzerinde okul 400 milyon liralık bütçe ile yapılmaya başlandı. Bu miktarın üçte biri de hayırseverlerimiz tarafından karşılanmıştır. Bizler eğitimde harcama yapmaktan hiçbir zaman kaçınmamaktayız. Kandıra ilçesinde vatandaşlarımızın eğitimden sonraki şikayeti ise çok sık kazaların meydana geldiği yollar olmaktadır. Bu alanda da önümüzde yıl şehir merkezi ve Kerpe'ye kadar olan kısma duble yol yapıp hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından anaokulunun açılış kurdelesi kesildi.

36-66 AY ARASI ÇOCUKLAR EĞİTİM GÖRECEK
Turizm alanında faaliyet gösteren iş adamı Orhon Atameriç ve eşi Selma Atameriç tarafından yaptırılan Kandıra’nın ilk anaokulu yaklaşık 650 metrekare alana sahip okulun maliyeti ise bir milyon 50 bin lira olarak belirtildi. Toplam 4 dersliğin bulunduğu anaokulunda 60 öğrenci ve 4 öğretmen bulunuyor. Sabah ve öğlen olarak iki gruba ayrılacak olan ve 36 ay ile 66 ay arasındaki çocuklara ders verecek olan anaokulunda ayrıca derslerin haricinde halk oyunları ve İngilizce aktiviteleri de yaptırılacak.

#

08 Eyl 2014 - 15:18 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar