Gaziler Günü’nün 93’ncu yıl dönümü kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Gaziler Günü haftasının 93’ncü yıl dönümü etkinlikleri çelenk sunumuyla başladı

Gaziler Günü’nün 93’ncu yıl dönümü kutlandı
Gaziler Günü’nün 93’ncu yıl dönümü kutlandı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Savaşının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanının verilişi, her yıl tüm yurt genelinde Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Gaziler Günü’nün 93. ncü yıl dönümü kutlamaları yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Anma etkinlikleri ilk olarak sabah saatlerinde Valilik Binası’nın bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

‘TÖRENE GENİŞ KATILIM’
Çelenk bırakma törenine; Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Tüm General İsmail Metin Metel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Çoşkun, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yerine Güray Oruç ve çok sayıda gazi geniş katılım gösterdi. Tören ilk olarak saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

‘AZİZ VATANN BÜTÜNLÜĞÜ’
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Türkiye muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Çoşkun, “Canlarını feda ederek bu aziz toprakları vatan olarak bizlere hediye eden mukaddes şehitlerim. Aziz vatanımızın bütünlüğüne saldıran iç ve dış düşmanlara karşı amansız mücadele sergileyerek Türk gücünü bir kere daha bütün dünyaya ispat eden ve bu uğurda uzuvlarını feda ederek altın harflerle destanlar yazan iç güvenlik gazileri” dedi.

‘ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ AKTARDI’
Sözlerine devam eden Coşkun, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün 1929 yılında söylediklerini size aktarmak istiyorum; Bu günkü Türk milleti siyasi ve sosyal topluluğu içinde kendilerine Kürtlük fikri, Çerkezlik fikri ve hatta Lazlık fikri veya Boşnaklık fikri propaganda edilmek istenmiş vatandaş ve millettaşlarımız vardır. Çünkü bu millet fertleri de genel Türk toplumu gibi aynı ortak geçmişe , tarihe ahlaka ve hukuka sahip bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

#

19 Eyl 2014 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar