Türkiye’nin ilk Jeet Kune Do Hakemleri belli oldu

Türkiye Wushu Federasyonu’nun düzenlediği “Hakemlik Semineri” tamamlandı.

Türkiye’nin ilk Jeet Kune Do Hakemleri belli oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Abdulvahid Alagöz, MHK Başkan Yardımcısı İlhan Koç ve Jeet Kune Do Kulelkavido İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yılmaz’ın bir araya gelerek organize ettikleri kurs ilk hakemlerini belirledi. Kayıtların alınmasıyla başlayan kurs üç gün sürdü. İlk gün SEKASEM’de bir araya gelen kursiyerler ikinci gün teorik ağırlıklı olarak MHK Başkan Yardımcısı İlhan Koç’un misafiri olarak Kocaeli Karakuşak Spor Kulübü’nde eğitim gördüler. Üçüncü gün ise Sivil Toplum Merkezi’nde pratiğin de işlendiği dolu dolu bir gün geçirdiler. Kursa katılım şu isimlerden oluşuyor: Ertan Turan, Bülent Güneş, İsmail Hakkı Durmuş, Mehmet Altun, Ali Akdoğan, Ersin Demircan, Cevdet Acar, Hikmet Altaylar, İbrahim Yılmaz, Ferhing Kara, Muaz Akdoğan, Oğuz Yalçın, Mustafa Hekimoğlu, Mahmut Kıldize, Yasin Kara.

"HARİKA BİR ATMOSFER"

Türkiye Wushu Federasyonu Jeet Kune Do Kulelkavido İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yılmaz gazetemize şunları söyledi: “Kursumuz harika bir atmosferde geçti. Ben ‘müsabakanın JKD’leşmesi’ne nasıl katkıda bulunduysam, MHK Başkanımız Abdulvahit Alagöz de ‘JKD’nin müsabakalaşması’na katkıda bulundu. Onun sayesinde adaletsizliğin minimuma ineceği harika bir müsabaka sistemi ortaya çıktı. MHK Başkan yardımcımız İlhan Koç ise hem sisteme katkıda bulundu hem de kulübünde misafir etti. Dövüş sporlarının en önemli hakemlerinden ikisiyle çalışmaktan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.”

"TECRÜBELERİMİZİ KULLANDIK"

Türkiye Wushu Federasyonu MHK Başkanı Abdulvahid Alagöz konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “İlk olması açısından bu kurs çok önemli. JKD’nin diğer branşlar gibi gelişmesi buna bağlı. Wushu maçlarında edindiğimiz gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı tecrübelerimizi kullandık. Maçlarda adaletin öneminin, sporcunun ve vicdanın skordan daha önemli olduğunun altını çizdik. JKD hakem adaylarımızın her birinin hakemliğin istediği potansiyele sahip olduklarını görmek beni sevindirdi. Bu kurs şimdilik tamamlandı ama aday hakemliğini bölge hakemliği, mili hakemlik ve uluslararası hakemlikler takip edecek. Hatta bu kursun ilk olması hasebiyle buradaki katılımcıların hakemlikte yükselmeleri belki çok daha hızlı olabilir. Davetlisi olduğumuz Sri Lanka’daki Güney Asya Jeet Kune Do Şampiyonası’na gittiğimizde bu branşla ilgili bir yarışmayı yerinde görme şansı elde edeceğiz. Karşılıklı olarak alıp vereceğimiz bir şeyler mutlaka olacaktır. Allah’tan hayırlısını diliyoruz.”

"JKD CAMİASINA HAYIRLI OLSUN"

Türkiye Wushu Federasyonu MHK Başkan Yardımcısı İlhan Koç da şunları ekledi: “Federasyonumuz çatısı altında faaliyette olan Jeet Kune Do branşı ilk maçlarını organize ettikten sonra hakemliğe başvuru sayısı gitgide artacaktır. Bakınız bugün Wushu branşının 3 bine yakın hakemi var ve Federasyonumuz en aktif federasyonlardan biri. Ben Tao’lu sistemden, Abdulvahid Hoca sanda’lı sistemden sorumlu olarak uluslar arası karşılaşmalarda hakemlik yapıyoruz. Bu sene Türkiye’de ilk kez Antalya’da Sanda ve Tao sisteminde Uluslararası Akdeniz Oyunları Şampiyonası yapıldı. Mayıs ayında Gürcistan’da Kinda ve Tao’lu Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. Yine aynı ay içinde Azerbaycan’da Sanda ve Tao’lu İslam Oyunları Dünya Şampiyonası organize edilecek. Başlangıçlar daima böyledir ve sonra yoğun bir dönemin içine girilir. Yöneticiliğini yaptığımız Kocaeli Karakuşak Spor Kulübü şimdiye kadar sadece Wushu branşında hizmet veriyordu. Artık Körfez’de Jeet Kune Do branşını çalışmak isteyenler Kocaeli Karakuşak Spor Kulübü’ne gelerek ders alabilecekler. Kursumuz JKD camiasına hayırlı olsun.”

#

31 Mar 2017 - 11:52 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar