Akşener ve Şahin müze açacak

TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile Bakan Fatma Şahin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli Cuma günü yapılacak olan Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi'nin açılış törenine katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye-Azerbaycan dostluğunu Kocaeli’nde buluşturmaya hazırlanıyor. Seka Azerbaycan Kültür Evi’nde Cuma günü Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Açılışa aralarında TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de bulunduğu çok sayıda Türk ve Azeri devlet adamı katılacak.
AZERİN KONSER VERECEK
Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin’in vereceği mini konserle renklenecek açılışta, ‘Bir millet, iki devlet buluşması’ yaşanacak. Azerin, aynı günün akşamında Antikkapı Restaurant’ta repertuarının en güzel şarkılarından oluşan ikinci bir konser verecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka kültür arazisi içinde tahsis edilen Azerbaycan Kültür Evi’ndeki müze ve kütüphane açılışı için 14.00’de tören düzenlenecek.
DEVLET ADAMLARI KATILACAK
Azeri ve Türk devlet adamlarını bir araya getirecek olan açılışa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i temsilen Prof Dr. Ali Hasanov, Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Azeri milletvekilleri, diplomatlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katılacak. Törende ayrıca AKP Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ve Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve Turizm Eski Bakanı İlhan Aküzüm de yer alacak.
SOYKIRIM MÜZESİ AÇILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek açılış töreni iki ülkenin İstiklal Marşlarının dinlenmesi ve saygı duruşu ile başlayacak. Protokol konuşmaları ve halk oyunları gösterilerinin ardından Azerbaycan Kültür Evi’nin içinde Ermeni mezalimini gözler önüne seren ve dünyada bir ilk olan Soykırım Müzesi açılacak. Ayrıca Azerbaycan’ın kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in adını taşıyan bir de kütüphane faaliyete geçecek.
220 METREKARELİK ALAN
Konserin bitimiyle birlikte Azerbaycan’dan gelen konuk heyet için Körfez Turu düzenlenecek. Konuklar, Azeri Kültür Evi’nden alınarak İzmit Vapur İskelesi’ne getirilecek ve buradan Atatürk Gemisi’ne binerek Körfez turu gerçekleştirecek. Azeri Kültür Evi, Seka Kültür Arazisi içinde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 220 metre karelik binada faaliyet gösteriyor. Azeri Kültür Evi’nde Soykırım Müzesi, Haydar Aliyev Kütüphanesi, konuk ve toplantı odaları ile mutfak yer alıyor.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar