Yetki davası karar aşamasında

Kocaeli Büyükşehir ve İSU’da çalışan işçileri ilgilendiren, sendika yetki davasında karar aşamasına gelindi

Yetki davası karar aşamasında
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU`da çalışan yaklaşık 3 bin 500 işçiyi ilgilendiren yetki davasının, duruşmasına dün Kocaeli 5. İş Mahkemesinde devam olundu. duruşmaya Davacı Belediye İş Sendikası vekilleri Avukat Nesrin Gülten Akteş, Levent Balçı ile sendika şube başkanı Sedat Küçük ve sendika yöneticileri, davalı Calışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vekili Avukat Zekeriya Halil, Davalı Hizmet İş Sendikası vekili Avukat Hüseyin Öz ile Davalı Büyükşehir Belediye Başkanlığı vekili Evren Akçay katıldı.

İtirazlar Etkili Değildir
Davacı vekilleri daha önceki beyanlarını tekrar ederek, “Hizmet İş Sendikasının dosyaya sunduğu itirazların birçoğuna ek bilirkişi raporunda cevap verilmiştir. Bunun dışında hatalı olan durumlara ilişkin beyanlarımızı bizde dosyaya sunduk. Biz sonuç itibarıyla son rapor doğrultusunda karar verilmesini talep ediyoruz. Hizmet İş Sendikasının itirazları sonuca etkili değildir” şeklinde beyanda bulundu.

Bilirkişi İncelesin
Davalı Hizmet İş Sendikası’nın vekili ise daha önce dosyaya sundukları bilirkişi raporuna itiraz dilekçesini aynen tekrar ettiklerini belirterek “İtirazlarımız doğrultusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazılarak dilekçemizde ayrıntılı olarak belirttiğimiz hususların sorulmasını istiyoruz. Daha sonrasında da dosyanın incelenme yapılarak en az 2 si üniversite hukuk fakültesi öğretim üyelerinden olmak üzere tarafsız 3 kişilik bir bilirkişi heyetine gönderilmesi için Ankara Nöbetçi İş Mahkemesine gönderilmesini talep ediyoruz. Ayrıca gelen ek bilirkişi raporunu da inceleyerek beyanda bulunmak izin süre istiyoruz” dedi.

Ek Süre İstediler
Davalı Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin vekili ise daha önceki dilekçelerini tekrarlayarak “bizim bu dava ile ilgimiz yoktur. Müvekkil idarenin de yaptığı herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Bilirkişi raporunda da aleyhe olan hususlar dışında itirazımız yok” dedi Davalı bakanlık vekilide raporda aleyhe olan hususları kabul etmediklerini, raporu incelemek için ek süre verilmesini talep etti

Asıl Kayıtlar SGK’da
Son olarak söz alan Belediye İş Vekilleri “ Dosyada inceleme yapan bilirkişi ilk verdiği raporda da bizim aleyhimize olarak 100’ün üzerinde eksik inceleme vardı. Daha sonra SGK kayıtları da incelenerek bu eksiklik giderildi. Yargıtay uygulamalarında asıl olan SGK kayıtlarındaki belgelere göre inceleme yapılmasıdır. Biz bu nedenle yeniden dosaya da taraf olan Kocaeli Büyükşehir belediyesine yazı yazılarak bir kısım belgelerin istenmesi yönündeki talebi kabul etmiyoruz. SGK kayıtları da değerlendirilerek dosyada raporlar alınmıştır. Bu nedenle biz davamızın kabulüne karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Şubat’a Ertelendi
Mahkeme heyeti ek bilirkişi raporunun incelemek üzere taraflara ek süre verilmesinin kabulüne, Kocaeli Büyükşehir belediyesine yazı yazılarak 05 eylül 2011 tespittarihi ile ismi geçen 5 kişinin hala aynı daire başkanlığında çalışıp çalışmadıklarının sorulmasına , Davalı hizmet iş vekilinin yeniden bilirkişi raporu alınması konusundaki talebinin reddine, taraf vekillerine verilen 2hafta sonunda gelen bütün yazılar ve itirazların incelenerek değerlendirilmek üzere dosyada daha önce inceleme yapan bilirkişi avukatı Murat Özveriye verilerek ek rapor düzenlenmesine bilirkişiye raporu düzenlemek için 2 hafta ek süre verilmesine bu nedenlerle davanın 15 Ocak 2013 tarihine ertelenmesine karar verildi.

İşçi Arkadaşlarımız Sabır Göstersin
Duruşma sonrası açıklamada bulunan Belediye İş Sendikası 1’nolu Şube Başkanı Sedat Küçük “Duruşma ocak ayının 15’ine ertelendi. Aslında yaptıkları itiraz sonucu etkilemeyecek. Neden bu itirazı yapıyorlar bizde anlamıyoruz. Bilirkişi raporu ile işçiye mesaj atmaları da anlaşılmıyor. Yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. 1 yıl bekleyen arkadaşlarımız 1 ay daha bekleyecek. Ama Hizmet iş bunun bedelini İzmit belediyesinde yaptığı gibi burada da bedelini ödeyecektir. Yetki bizim. Büyükşehir belediyesinde yetki bizimdir. Tüm işçi arkadaşlarımızın sabır etmelerini istiyoruz” dedi.

07 Ara 2012 - 10:06 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar