Karamürsel'e akıllı kavşak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçelerde sinyalizasyon ekipmanlarını güncelliyor, yeni kavşak çalışmaları yapıyor.

Karayolları tarafından Karamürsel kent geçişi projesi kapsamında imalatı yapılan döner kavşak, meydana gelen kazaların engellenmesi için yeniden projelendirildi. Karamürsel İlçe merkezinde önemli bir noktada bulunan bölge yeni teknolojik uygulamaların kullanıldığı sistemlerin kullanıldığı bir kavşak haline dönüştürüldü.

Yeni Düzenleme

Karamürsel Merkez giriş kavşağı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yeni projesine göre sinyalize hale getirildi. Önceki durumda ortada yuvarlak ada ile hizmet veren kavşak, yeni düzenlemesinde sola dönüş cepleri ile tekrar sinyalize edilip programlandı. Kavşak 4 kollu sığınma cepli, eş düzeyli kavşak tipine dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Karbondioksit Salınımı Azaldı

Yeni teknolojik uygulamaların kullanılarak hayata geçirilen kavşak ile yoldaki gereksiz durma ve yığılmalar önlenmiş oldu. Böylece hem karbondioksit salınımının azalması sağlandı hem de araçların geçişlerinde sıkışıklık önlendi. Eski hali ile kazalara neden olabilecek kavşak böylece bölge halkının memnuniyetini kazandı.

40 Akıllı Kavşak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yön levhaları, trafik ışıkları ve şehrin trafik akışını sağlayan yol güzergâhlarının belirlenmesi, park yasağının olduğu cadde ve sokaklarda park yasağı uyarı levhaları yapımında önemli mesafe aldı. Yakın döneme kadar kentin bir kaç noktasının haricinde sinyalizasyonu bulunmayan Kocaeli’nin yaklaşık 40 kavşağında akıllı sistem sinyalize sistemi kuruldu.

Trafik Akış Programları Düzenleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bu kavşaklarda haftalık sayım ve gözlemlerini yürüterek trafik akış programları düzenliyor. Ayrıca bütün kavşaklar aylık olarak düzenli olarak temizlenip arıza, bakım ve onarımlarını yapan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı mevcut kavşaklardan merkezi noktada olanların elektrik kesintilerinde kavşakta problem çıkmaması için güç kaynakları ile destekliyor.

06 Kas 2012 - 09:07 Kocaeli/ Karamürsel- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar