Kırkyama festivali’nin vazgeçilmezi KO-MEK

KO-MEK, Gölcük Belediyesi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali'ne katıldı

Kırkyama festivali’nin vazgeçilmezi KO-MEK
Kırkyama festivali’nin vazgeçilmezi KO-MEK
Haber albümü için resme tıklayın

KO-MEK, Gölcük Belediyesi'nin düzenlediği, 3 gün boyunca sürecek olan 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali'ne katıldı. Dünyanın her yerinden farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatını yaşatmak için yapılan festivale KO-MEK standında kursiyerlerinin yaptığı el emeği eserleriyle katıldı.

FESTİVALDE GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Gölcük Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dünya El Sanatları Komitesi (WCC), Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi işbirliği ile düzenlenen festivalde Gölcük Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Ankara Gazi Üniversitesi Halk Bilimi Öğretim Görevlisi Tuğba Saltık, Makedonya Derya Derneği Başkanı Suzan Musli, yerli yabancı kırkyama ustaları ve Gölcük halkının katılımıyla renkli bir açılış gerçekleşti.

DÜNYA'NIN KIRKYAMASI GÖLCÜK'TE
Değirmendere Sanat Galerisi önündeki Çınarlık Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale KO-MEK' in yanı sıra 190 yerli, 10 farklı ülkeden 30 yabancı kırkyama ustası festivalde yer aldı. Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların yer aldığı festivalde KO-MEK'te kursiyerlerinin eserleriyle eğitimlerinin kalitesini gösterdi.

KO-MEK STANDINA BÜYÜK İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, 5.Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali'nde açtıkları stant ile büyük ilgi gördü. Her yıl katılımıyla festivale renk katan KO-MEK, bu yılda kaliteli eğitim alan kursiyerlerinin yaptıkları sıra dışı eserlerle festivalin ilgi odağı oldu. KO-MEK standını festivale katılan yerli ve yabancı çok sayıda usta sanatçı ziyaret etti. Sanatçılar ortaya çıkan başarılı eserler için KO-MEK kursiyerlerini ve usta öğreticilerini kutladı.​

#

06 Eyl 2014 - 11:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar