Eğitimcilere polis ambargosu

Türk Eğitim-Sen müdür atamaları ile ilgili Milli Eğitim müdürlüğü önüne çelenk bırakarak bir basın açıklaması yapmak istedi.

Eğitimcilere polis ambargosu
Eğitimcilere polis ambargosu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından adeta deprem etkisi yaratan okul müdürlerinin yer değişiklikleri ve bir çok müdürün ise müdürlük koltuklarından alınarak öğretmen olarak istihdam edilmesine her geçen gün tepkiler daha da büyüyor. Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Mahmut Mollarecep ve çok sayıda eğitimci öğlen saatlerinde Valilik Binası önünde bir araya gelerek Atatürk büstüne üzerinde ‘Adaletiniz Batsın’ yazılı siyah bir çelenk bırakmak istediler

'EYLEM DEĞİL ÇELENK BIRAKMAK İSTİYORUZ'
Fakat eğitimciler burada polis engeline takılarak siyah çelenklerini bırakmalarına müsaade edilmedi. Eğitimciler ve polisler arasında geçen kısa bir konuşmanın ardından Şehabettin Bilgisu Caddesi üzerinde bulunan bir kafe’nin yanında bulunan ağacın kenarına siyah çelenk bıraktılar. Bırakılan siyah çelengin ardından burada kısa bir basın açıklaması yapıldı. İlk olarak kısa bir açıklama yapara tepkisini dile getiren Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, “Bizler eylem değil sadece çelenk bırakmak istiyoruz” dedi.

'AĞACI KENDİMİZE MUHATTAP ALDIK'
Sözlerine devam eden Pekin, “Fakat polis engeline takılarak çelengimizi bırakamadık. Bizde bize sağır, dilsiz, kör olan bir ağacı kendimize muhatap alarak çelengimizi buraya bırakıyoruz ve adaletiniz batsın diyoruz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm eğitimci dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Taşlı ve sopalı eylemler istenilen her yerde rahatlıkla yapılmaktadır. Bu eğitimcilerimiz adeta kendilerine öğrencilerine ve okullarına hibe etmişlerdir. İçlerinde 20-30 senedir destan yazan arkadaşlarımız var” dedi.

'ÖNEMLİ OLAN HUKUK DEVLETİ OLABİLMEK'
Pekin’in ardından sözü alan Eğitim İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Demokratik bir toplumda yaşıyoruz fakat Valiliğe bile bir çelenk bırakmamıza izin vermiyorlar. Bunun neresi demokrasidir. Artık polis devletinden çok kanun devleti oluşmaya başladı. Önemli olan hukuk devleti olabilmektir” dedi. Son olarak sözü alan Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Mahmut Mollarecep ise, “Bugün burada ilimizde yaşanan yönetici kıyımına tepkimizi yüksek sesle birkez daha belirtmek üzere toplandık” dedi.

'BAŞARILI OKUL MÜDÜRLERİ ELENDİ'
Sözlerine devam eden Mollarecep, “Bilgi, beceri ve liyakat bu yönetmelikle dikkate alınmamıştır. Okul müdürlerinin sadece sendikaları dikkate alınarak başarılı okul müdürleri elenmiştir. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici değerlendirme sonuçları resmi internet sitesinden açıklanmayan 4-5 ilden bir tanesidir. Keşke il müdürümüz devletin resmi internet sitesinden doğum günü kutlaması fotoğraflarını paylaştığı gibi, ilimizde 4 yılını doldurup değerlendirmeye alınan ve 75 puanı geçen veya geçemeyen okul müdürlerinin isimlerini ve sendikal dağılımlarını da paylaşsa” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından eğitimciler olaysız bir şekilde dağıldı.

#

02 Eyl 2014 - 12:48 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar