Kandıra 15 Temmuz’da tek yürek

Kandıra Belediyesi ve Kandıra Kaymakamlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programının yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, 3. yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliğinde doldu taştı.

Kandıra 15 Temmuz’da tek yürek
Haber albümü için resme tıklayın

15 Temmuz 2016'da Fehtullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde Kandıra halkı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na akın etti. 15 Temmuz’da kaybedilen şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganlarının atıldığı programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

TÜRK MİLLETİ BİR DESTAN YAZDI

15 Temmuz Meydanı’nı dolduran vatandaşlara teşekkür eden İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal,"15 Temmuz gecesi ülkemizi milletimizi demokrasimizi Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizin yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Vatanımıza devletimize demokrasimize her şartta sahip çıkacağız”dedi.

HALKIN ÜSTÜNDE BAŞKA BİR GÜÇ YOK

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiir dizeleri ile konuşmasına başlayan Başkan Adnan Turan;

“Dudağında tekbir, elinde bayrak,

Namusun şiarı yiğitler gördüm.

Bağrına gül gibi bastı şu toprak!

Ölümü öldüren şehitler gördüm.

Delerken bağrını kurşun utandı.

Her şey unutuldu, mevzu vatandı.”

Bundan tam üç yıl önce ülkemize yapılan hain saldırın mücadelesini verdik. Cumhurbaşkanımızın, çağrısından sonra meydanlarda toplandık. Bugün yine 15 Temmuz’un üçüncü yılında meydanlardayız. 15 Temmuz saldırısını basit bir ihtilal girişimi olarak görmüyorum. Bana göre; 15 Temmuz demokratik düzenimizi yok etmek için yapılan büyük bir katliam ve hain bir harekettir. 40 yıllık planın 20 saatte bozulduğu gün olan 15 Temmuz’u ne unutacağız, ne de unutturacağız. Allah’ım bize güç verdi ve hain saldırılardan korudu. Çanakkale saldırısına benzer bir saldırı yaşadık, Allah bir daha göstermesin” dedi.

AZİZ KANDIRA HALKI İLE GURUR DUYUYORUM

Kandıra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı hınca hınç dolduran Kandıra’lı hemşerilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Adnan Turan; ‘’15 Temmuz hain darbe gecesinde olduğu gibi, bugün bu meydanı dolduran ve 15 Temmuz ruhuna sahip çıkan Kandıra’lı siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Böylesine güzel yürekli insanların olduğu güzel ilçemize hizmet etmekten gurur duyuyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.’’ dedi.

PROGRAMA KATILIM YOĞUN OLDU

Meydanda toplanan yüzlerce vatandaşa Kandıra Belediyesi tarafından ikramlar yapılırken,“15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” programına İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal, Belediye Başkanı Adnan Turan, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ali Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Damla Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Halk Eğitim Müdürü Ayhan Kazancı, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, Gaziler ve Şehit Aileleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Belediye Birim Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, salaların okunması ile son buldu.

#

16 Tem 2019 - 14:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar