Anadolu dernekleri Korkmaz’la buluştu

AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Ali Korkmaz, yerel kültür derneklerinden sonra Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği (KAİD) ile buluştu. İzmit’in Türkiye’nin kopyası bir ilçe olduğunu belirten Korkmaz, “İşçi kenti olan ilçemiz aldığı göçlerle bugün Türkiye mozağinin küçük bir kopyası haline gelmiştir. Anadolu’dan göçüp gelen bütün hemşehrilerimiz güzel ilçemizi daha da zenginleştirmiştir” dedi

Anadolu dernekleri Korkmaz’la buluştu
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Ali Korkmaz, geçen hafta yerel kültür dernekleriyle bir araya gelmişti. Korkmaz, önceki gün KAİD’e konuk oldu. İzmit Bağçeşme’de bulunan KAİD Merkezi’nde gerçekleşen ve KAİD Başkanı Necmettin Kaya öncülüğünde gerçekleşen buluşmaya Kocaeli Ağrılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Haskul, Kocaeli Kırşehirliler Derneği Başkanı Ali Kayhan, Kocaeli Vanlılar Derneği Başkanı Ahmet Turak, Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alican Kazgan, Körfez Azerbaycan Derneği Başkanı Turgut Caferoğlu, Kocaeli Nevşehirliler Derneği Başkanı Nuretti̇n Toprakçıel, Kocaeli Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin ve Kocaeli Mardinliler Derneği adına Yusuf Akdoğan katıldı.

KORKMAZ: “İZMİT’TE TÜRKİYE MOZAĞİYİ VAR”KAİD Başkanı Necmettin Kaya, Korkmaz’ın ilçe başkanlığı döneminde de hemşehri derneklerine çok yakın olduğunu belirterek, “Yakından tanıdığımız, samimiyetine güvendiğimiz, doğruluğuna inandığımız Ali Korkmaz’ın İzmit Belediye Başkan aday adayı olmasına çok sevindik. Çıktığı yolda başarılar diliyoruz, yanındayız” dedi. Korkmaz, İzmit’in işçi kenti olduğunu hatırlatarak, “Güzel ilçemiz sanayi kuruluşlarının artması nedeniyle geçmişten bu yana en çok göç alan şehirlerden biri olmuştur. İzmit, Türkiye’nin küçük bir kopyası haline gelmiştir. Türkiye mozağini İzmit’te görmeniz mümkündür. Tabi bu durumun güzel yönleri var. Öncelikle Anadolu’dan göçüp gelen ve artık bu şehirde yaşayan hemşehrilerimiz sayesinde ilçemiz kültürel zenginliği artmıştır. Hemşehri derneklerimiz sayesinde bu kentin daha da güzelleşmesine katkı sağlamışlardır. İzmit’i bir bütün olarak ele alıyoruz. Hiçbir hemşehrimizi ne kökeni ne de siyasi görüşüne bakarak ayırmıyoruz. Bu şekilde hareket etmeyenin, İzmit’i bir bütün olarak düşünmeyenin bu güzel kentte belediye başkanı olması mümkün değildir. İnşallah aday gösterilip seçimi kazanırsak bizim anlayışımız bu olacaktır. İzmit’i yönetirken her kesimle olduğu gibi hemşehri derneklerimizle de iç içe olmayı sürdüreceğiz” dedi.

#

06 Ara 2018 - 07:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar