Kartepe yolunda kurtarma operasyonu

Kartepe’ye çıkmak isteyen otobüsler yolda kalınca tüm ekipler teyakkuza geçerek kurtarma operasyonu yaptı

Kartepe yolunda kurtarma operasyonu
Kartepe yolunda kurtarma operasyonu
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul Ataşehir’den gelerek Kartepe’ye Derbent yolundan çıkmaya çalışan bir otobüsün kar dolayısıyla yolda kaldığı ihbarıyla harekete geçen Kocaeli AFAD, Jandarma, Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi ortak operasyon yaptı. Ekipler, Ataşehir Kuzey Kolejinin 35 öğrencisini taşıyan otobüse ulaşmaya çalışırken İstanbul Maltepe Belediyesine ait Elazığlılar Derneği Hanım Komisyonunun 40 üyesini taşıyan bir başka otobüsün de yolda kaldığı ihbarı alındı.

OTOBÜS GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDI

Kartepe’ye çıkan ve açık olan Maşukiye hattından daha kısa olması dolayısıyla tercih edilen Derbent yolunda kalan otobüslere kısa sürede ulaşan ekipler, iş makineleri yardımıyla önce Bursa’dan gelen otobüsü kurtararak güvenli bölgeye aldı. Ardından Büyükşehir ve Kartepe Belediyesinin iş makineleri, yoldaki karı küreyerek Maltepe’den gelen otobüs de güvenli bölgeye alındı.

DERBENT'TEN KARTEPE'YE ÇIKMAK RİSKLİ

Operasyon sırasında Jandarmanın arazi araçlarıyla ve AFAD’ın 8x8 amfibik kurtarma aracıyla yolcular tahliye edildi. Yetkililer, Derbent’ten Kartepe’ye çıkılmasının riskli olduğunu, kış koşullarında kullanılmaması gerektiğini ve Maşukiye hattı sürekli açık tutulduğundan bu yolun kullanılmasının büyük önem arz ettiğini vurguladılar.

#

06 Ara 2018 - 15:39 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar