Kuşkan: Yoksullarla alay ediliyor

Kıyafet yönetmeliğini eleştiren CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, yoksullarla alay edildiğini iddia etti

Kuşkan: Yoksullarla alay ediliyor
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, okullarda yapılacak olan kıyafet yönetmeliği hakkında açıklama yaptı. İlk ve orta öğretimde ortak kıyafet zorunluluğunun, çocuklar arasında sınıf ayrımını ortadan kaldıran, eşitlik duygusunu pekiştiren ve sosyal kaynaşmayı sağlayan bir uygulama olduğunu söyleyen Kuşkan şöyle konuştu; “Çocuklarımızın kişilik gelişimlerini bu yıllarda tamamladıkları, bu dönemde yaşayacakları psikolojik travmaların sonraki yıllarda telafisinin mümkün olmadığı pedagojik-psişik bir gerçeklik.

YOKSULLARLA ALAY EDİLİYOR

Her türlü davranış bozukluğunun ve suç eğiliminin temellerinin bu yıllarda atıldığı biliniyor. Hal böyleyken ve halkımızın yarıya yakını yoksulluk sınırı altında yaşıyorken, ‘herkes çocuğunu canının istediği gibi giydirsin’ demek en hafif ifade ile yoksullarla alay etmektir.

Dar gelirli aileler sade ve ortak kıyafetleri satın alıyor. Herhangi bir okul müdürüne ya da sınıf öğretmenine sorsalardı bu acı toplumsal gerçeği öğrenirlerdi.

EZİLDİĞİ ORTAMI İSTEMEZ

Bir grup varlıklı aile çocuğunun, her gün yeni bir marka giyerek okula ya da sınıfa gelişlerini yoksul aile çocuklarının nasıl karşılayacakları hiç dikkate alınmadı. Bu çocuklarla çaresiz ebeveynleri arasında yaşanacak tartışmaların, çocukları hem ailelerinden hem de okuldan soğutacağı gerçeği önemsenmedi. Hiçbir çocuk, psikolojik olarak ezildiği ortama girmek istemez. Unutmamak gerekir ki, Milli Eğitim’in asıl amacı bilgi vermek değil, kişilik yönünden sağlıklı ve gelişmiş nesiller yetiştirmektir.”

05 Ara 2012 - 15:22 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar