Köyler mahalle oldu ama daha fazla hizmet alacak

Son günlerde gündemden düşmeyen köylerin yeni yasayla mahalleye dönüşmesinin ardından Büyükşehir, köylere giderek vatandaşlara yeni yasayı anlatıyor. Başkan vekili Özak, Derince'nin köylerine giderek, 'Artık daha fazla hizmet alacaksınız' dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Derince köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kaşıkçı, Çavuşlu, Karagöllü, Terziler, Tahtalı, Geredeli ve Toylar köylerini ziyaret eden başkan vekili Özak, köylülerin sorunlarını ve isteklerini dinledi. Toplantılarda bazı köylere yapılacak yeni yatırımların müjdesi verildi. Başkan Vekili Özak, “2004’ten bu yana elimizin değmediği köy kalmadı” dedi.
KÖYLERE ÖNEM VERİYORUZ
Köy ziyaretlerinde başkan vekili Zekeriya Özak’a genel sekreter yardımcısı Ercan Yazıcı, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark ve Derince Belediye Meclisi Üyeleri, İSU Derince ve Körfez Şube Müdürleri ve Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan ve müdürler eşlik etti. Heyet, gittikleri her köyde muhtar ve köy sakinlerinin sıcak ilgisiyle karşılaştı. Başkan vekili Özak, toplantılarda yaptığı konuşmada Kocaeli’de hizmetin ulaşmadığı köyün kalmadığını, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun köylere çok önem verdiğini söyledi.
DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ
Çavuşlu Köy’ünde müjde veren başkan vekili Özak “Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu Çavuşlu Köyü’ne çok amaçlı düğün salonu yapılması talimatını verdi. Projeler hazırlanacak. Düğün salonunu 2013’ün yatırım programına aldık. Köylerimize hizmetlerimiz devam edecek” diye konuştu. Köylerde ana hizmetlerin tamamlandığını ifade eden başkan vekili Özak, vatandaşların artık yol, su gibi temel hizmetlerden yakınmadığını ve bu tür taleplerin azaldığını, gelişen köylerin sosyal mekânlar istediklerini dile getirdi.
KÖYLER BİZİM ÖZÜMÜZ
Geredeli köyünde de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Vekili Özak burada çocuklara oyun grubu müjdesi verdi. “Kocaeli’deki 243 köyün tamamına elimizden geldiğince hizmet vermeye çalıştık” diyen Başkan Vekili Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın 2004 yılında söylediği ‘Şehirde ne varsa, köyde de o olacak’ sloganıyla yola çıktık. Köylümüze hizmet götürürken, yatırımları planlarken, vizyonumuzu geniş tuttuk. Yıllardır bürokrasi ve kaynak yetersizliği nedeniyle hizmetlerden mahrum kalmış köylerimize bugüne kadar görülmemiş yatırımlar yaptık. Köyler bizim özümüz. Hepimizin köylerle bir şekilde ilgisi var. Köylerimizi kalkındırmak için yeni projeler geliştireceğiz. Köylerimizin mahalleye dönüşmesiyle hizmetlerimiz artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar