Başiskele Belediyesi Kent Estetik Birimi çalışmalarını hızlandırdı

Birim sorumlusu yüksek mimar Burcu Tan tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında pilot bölge seçilen Vezirçiftliği Mahallesi Vezir Caddesi ile Ulucami Caddesi'nde Polisan Boya firmasıyla yapılan "Evler Şenleniyor Başiskele Güzelleşiyor" protokol anlaşma sonucu yaklaşık 50 konuta yüzde 50 indirimli dış cephe boyası verilerek, bina cephelerinin boyanması sağlandı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ıntalimatları doğrultusunda başka yardımcısı Köksal Ayabakan koordinatörlüğünde faaliyetinisürdüren Başiskele Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü-Kentsel Dönüşüm veKent Estetik Birimi, çalışmalarını Yeşilyurt Mahallesi Anadolu Caddesi’ndeyoğunlaştırdı. Birim sorumlusu yüksek mimar Burcu Tan tarafından yürütülen çalışmalarkapsamında pilot bölge seçilen Vezirçiftliği Mahallesi Vezir Caddesi ileUlucami Caddesi’nde Polisan Boya firmasıyla yapılan “Evler Şenleniyor BaşiskeleGüzelleşiyor” protokol anlaşma sonucu yaklaşık 50 konuta yüzde 50 indirimli dışcephe boyası verilerek, bina cephelerinin boyanması sağlandı.

ESTETİK KAZANACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İmar ve ŞehircilikDaire Başkanlığı, Tarihi Mekânlar ve Kent Estetik Şube Müdürlüğü bünyesindeoluşturulan komisyonda;estetik kurulu başkan yardımcısı GYTE Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. TülayEsin, kurul üyeleri KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd.Doç. Dr. Zeynep Gamze Mert, içmimarlar odası temsilcisi iç mimar Özgür Algan,mimarlar odası temsilcisi mimar İmran Türkeş Büyükşehir estetik kurul üyesiMimar Ahmet Coruk ve Başiskele Belediyesi adına yüksek mimar Burcu Tan ileTarihi Mekânlarve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel yer alıyor. Kent estetiğine büyük önem verenBaşiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Oluşturulan bu heyet öncülüğünde yapılacakgüzel çalışmalar ile ilçemiz doğal güzelliğinin yanı sıra şehircilik anlamında dahada estetik bir görüntüye kavuşacaktır” diye konuştu.

TABELALARDA DÜZENLENECEK

Birim sorumlusu ve aynı zamanda komisyon üyesi olanyüksek mimar Burcu Tan,

Başiskele’de yapılacak çalışmaları ilgili olarakyaptığı açıklamasında; “Pilot bölge seçilen ana cadde üzerinde yer alan ve dahaönce inşa edilmiş binalarda zemin üstü, dükkân katlarında ise tabeladüzenlenmesi, dükkân çevresi kolonlarında tek tip kaplama, gölgelik içinkullanılan tentelerin tek tip seçilmesi, klimaların kaplaması-gizlenilmesi, binalarınön cephesi ve görünen kısımlarının proje kapsamında boyanması, cephelerdekitabela ile antenlerin dahil kaldırılması gibi işleri tespit ederek, görselestetiğe uygun renk ve malzeme bütünlüğünü sağlanacak” ifadelerini kullandı.

POLİSAN’DAN İNDİRİMLİ BOYA

Başiskele Belediyesi, bilindiği gibi geçtiğimiz yılbu konuda önemli bir çalışmaya imza atarak, vatandaşına da boya teminikonusunda büyük kolaylık sağlamıştı. Tanınmış boya firmalarından Polisan ileanlaşan Başiskele Belediyesi, yaptığı protokol ile dış cephesini boyamakisteyen mesken sahiplerine yüzde 50 oranında indirimli boya alma kolaylığısağlamıştı. Bu uygulamanın ilki de Vezirçiftliği Mahallesi’nde hayatageçti. Başiskele Belediyesi Kent EstetikBirimi; kentsel dönüşüm kapsamında orta, ağır ve yıkılacak binalar konusundavatandaşları bilgilendirerek, bu konuda yaşanabilecek olası olumsuzlukların daönüne geçmiş oluyor.

İSKÂNLARDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Bundan sonra yeni yapılacak binalar kent estetiğineuygun inşa edildiği takdirde Başiskele Belediyesi iskânlarda yüzde 50 oranındaindirim yaparak vatandaşına özel bir imkan ve katkı sağlayacak. Bu teşvik ediciuygulama ile ilçede bundan sonra yapılacak mesken ve konutlar, kent estetiğineuygun inşa edilerek, ortak mimari bir dilin yakalanması sağlanacak. BaşiskeleBelediyesi, Anadolu Caddesi üzerindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra D-130Karayoluna cephesi olan konutlar, Körfez Mahallesi Işın Sitesi bölgesi ilesahil şeridi olan Liman Caddesi’nde de bu uygulamayı hayata geçirecek.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar