Karamürsel'de KO-MEK Sergisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi kervanının altıncısı Karamürsel'de açıldı. Sergi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Her zaman yeni bilgilerin peşinden koşmalıyız. Kendimizi KO-MEK gibi eğitim yuvalarında yetiştirmeliyiz " dedi.

AÇILIŞA BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KATILDI

Karamürsel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER

Sergide iki aylık eğitim sonunda kursiyerlerin yaptığı yağlı boya tablolarından, Karamürsel sepetine kadar birbirinden güzel eserler yer aldı. El emeği göz nuru eserlerden oluşan sergi Karamürsel halkından tam not aldı. Açılış öncesinde KO-MEK bağlama kursiyerleri konuklara müzik dinletisi sundu.

7’DEN 70’E HERKESE EĞİTİM

Açılışta kursiyerlere yönelik bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK kurslarında öğrenilmesi gereken en önemli şey eğitimin yaşı olmadığıdır. Ben 80 yaşında bilgisayar öğrenen, İngilizce öğrenen kursiyerler gördüm. Bunlar beni çok mutlu ediyor” dedi. Öğrenmenin yaşı olmadığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Her zaman yeni bilgilerin peşinden koşmalıyız. Kendimizi KO-MEK gibi eğitim yuvalarında yetiştirmeliyiz’’ dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda, KO-MEK kursiyerlerine, usta öğreticilerine ve kurs merkezi yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

BÜYÜK BAŞARI

Açılışa katılan Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise Karamürsel nüfusunun büyük bir çoğunluğunun KO-MEK’te eğitim aldığını belirterek, “KO-MEK kurslarında eğitim alan kursiyer sayısı 60 bin nüfuslu Karamürsel için büyük bir rakamdır. KO-MEK ilk yıllarında çok az kursiyeri olmasına rağmen şuana kadar eğitim alan 10 bin rakamına ulaşmasında başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başarısı ve özverili çalışması vardır“ dedi. Ateşoğlu, Başkan Karaosmanoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

BİR SONRAKİ ADIM ULUSLAR ARASI OLACAK

Karamürsel İlçe sergisinin açılışında konuşma yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise, KO-MEK kurslarının açıldığı ilk günden itibaren Kocaeli’yi bir adım öne taşıdığını söyledi. Başkan Yıldırım, “KO-MEK’in bir sonraki adımının uluslararası arena olacağını düşünüyorum. Kocaeli’nde yol, su gibi hizmetlerin dışında kültürel boyutlara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum’’dedi.

TORUNUMLA BİRLİKTE KURSLARA KATILIYORUM

Açılışta Şükran Coşkun tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Kursa başladığında karışık duygular içinde olduğunu belirten Coşkun, “KO-MEK kurslarına başladığımda gençlerle bir arada bulunmamın, eğitim aşamasında sıkıntılar yaratacağını düşünmüştüm. Fakat kursun başladığı ilk haftalarda hissettiğim duygular bugün, mutluluk, cesaret ve özgüvene dönüştü ‘’ dedi. Diksiyon kursiyeri Şükran hanım, ‘’kızımın tavsiyesi üzerine torunumla birlikte KO-MEK kurslarına katılıyorum. Burada eğitim ve öğrenim hayatında yaşın veya herhangi bir sınırlamanın olmadığını öğrendim. Bizlere bu eşsiz imkanları sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, protokol ve kursiyer ile birlikte kurdela keserek Karamürsel İlçe sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

SERGİ AÇILIŞLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

KO-MEK kursiyerlerinin bir yıllık emeklerinin gözler önüne serildiği sergi kervanı bugün (Perşembe) Gebze ilçesi ile devam edecek.

11 May 2012 - 09:14 Kocaeli/ Karamürsel- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar