Meclis kararıyla 2 daire kapandı

Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı kaldırıldı. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın isminin Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmesi, Toplu Taşıma Başkanlığı Dairesi’nin ismini Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı olarak değiştirildi

Meclis kararıyla 2 daire kapandı
Meclis kararıyla 2 daire kapandı
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Fuariçi Leyla Atakan Kültür Merkezi, Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında düzenlenen meclis toplantısına meclis üyeleri de katılım gösterdi. Haziran ayı meclis toplantısında öncelikle 23 Mayıs tarihli tutanak özeti meclis üyelerine sunuldu. Ardından çoğunluğu imar konuları olmak üzere toplam 85 gündem maddesi görüşüldü.

KARTEPE’DEN KENT KONUT’A

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, belediyeye Rehabiliteye Hazırlık Maksatlı Dolgu işlemi için Bakanlık Makamı tarafından kesin izin verilen Hereke Mahallesi sınırlarında kalan 27.166,41 metrekarelik ormanlık alanın ve Kartepe İlçesi, Eşme-Ahmediye Mahallesi sınırlarında kalan 32.875,62 m lik Ormanlık alanın Kartepe Belediyesinden alınarak işletim hakkının Kent Konut A.Ş’ye devredilmesi kararı alındı.

İLÇE BELEDİYELER İSTEDİ

İlk 2 maddede belirtilen yerlerin Kent Konut A.Ş’ye devri ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Burada ilçe belediyeleri işletmeleri yapmaktadır. İlçe belediyeleri hem bütçe hem de mali zorluklardan dolayı mı olduğunu öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İlçe belediyelerinin kendi talepleridir o yüzden bize devrettiler” dedi.

DAİRE BAŞKANLIĞI NEZDİNDE

“Belediye Atıklarının Aktarma İstasyonlarından Bertaraf Tesisine Taşınması Hizmeti Alımı İşi” ihalesi ile ilgili raporu, “Sağlık Kuruluşlarında Oluşan Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması, Geçici Depolanması ve Bertarafı İşi” ve işlemlerinin ihale edilmesi ile ilgili raporu, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı nezdinde yeni bir gelir kalemi oluşması sebebiyle 2019 yılı gelir tarifesine bu gelir kaleminin eklenmesi ile ilgili raporu meclise sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.

İMAM HATİP LİSESİ YAPILACAK

Merkez ve Gebze (Şube) Hal Tesislerinde, sebze ve meyve toptan ticareti yapan işletmelerin 2019 yılına ait teminat tutarının belirlenmesi ile ilgili raporu, Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonu’nun, öğrenci ve indirimli yolcuların desteklenmesi ile ilgili raporu, Hukuk Komisyonu’nun, belediyeye ait Karamürsel İlçesi, Tabakhane Mahallesi, 140 ada 60 parsel sayılı taşınmazın "İmam Hatip Anadolu Lisesi" yapılmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsis edilmesi ile ilgili raporu meclis üyelerine sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.

ŞEHİT İSMİ VERİLDİ

Hukuk Komisyonu’nun, Kartepe İlçesi Uzunbey-Kumla Çiftliği Mahallesi, 3560 parsel sayılı taşınmaz üzerine Belediyemizce yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Binasındaki, Düğün Salonu ve Çok Amaçlı Salonun da bulunduğu zemin katın tamamının Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Kartepe Belediyesi Başkanlığı’na tahsis edilmesi, Başiskele Yuvacık’ta yapılmakta olan futbol sahasının "Şehit İlyas Bayraktutar Futbol Sahası" olarak isimlendirilmesi, Gölcük Ortaokulu bahçesinde bulunan kapalı spor salonunun "Mücahit Tunçbilek Spor Salonu" olarak isimlendirilmesi, Körfez İlçesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde 11 adet isimsiz sokağa isim verilmesi kararı alındı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAŞKANLIĞI OLDU

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın, belediyeye ait teşkilat şeması ile ilgili teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Teşkilat şemasında niçin değişim yapıldığının sorulması üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanlığı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nı kaldırdık. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın isminin Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmesi, Toplu Taşıma Başkanlığı Dairesi’nin ismini Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı olarak değiştirdik. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın isminin de Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmesini uygun bulduk” sözlerini kullandı. Ardından madde oy çokluğuyla kabul edildi.

#

20 Haz 2019 - 16:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar