Uluslararası öğrenciler hayvanat bahçesini gezdi

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler, Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ni gezdi. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından organize edilen gezide, farklı ülkelerden Kocaeli’ye eğitim almak için gelen öğrenciler keyifli bir gün geçirdi.

Uluslararası öğrenciler hayvanat bahçesini gezdi
Haber albümü için resme tıklayın

Darıca’daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret eden öğrenciler, ilk olarak doğa ve ekoloji eğitimi aldılar. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimde uluslararası öğrencilere hayvanlar, bitkiler, toprak, su ve havanın birbirine bağlı çevre etmenleri olduğu belirtildi. Bunlardan herhangi birinin bozulması durumunda eko sistemin zarar göreceğini söyleyen eğitmenler, bu konuda duyarlı bir nesil yetiştirmek için hayvanat bahçesinin önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

YAKIN GÖRME FIRSATI BULDULAR

Verilen eğitimin ardından grup halinde hayvanat bahçesini gezen ve görevliler tarafından bilgilendirilen öğrenciler, dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen hayvanları yakından görme fırsatı buldu. Sibirya Kaplanı, Lemur, Tapir ve Kapibara, Zebra, Devekuşu, Şempanze ve Babun gibi hayvanları yakından gören öğrenciler, sürüngenlere ve akvaryumda bulunan balıklara da büyük ilgi gösterdi.

EĞLENCELİ GÜNÜ FOTOĞRAFLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Uluslararası öğrenciler son olarak, Penguenler, Kuyruksürenler, Tilkiler, Samurlar, Porsuklar, Tavuskuşları gibi birçok farklı türün yer aldığı alanı gezdiler. Hayvanat bahçesinde bulunan hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, eğlenceli bir gün geçirdiler.

27 Mar 2013 - 08:56 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar