Maşukiye son çare

YHT projesi için açılması planlanan taş ocağı ile ilgili konuşan Milletvekili Mehmet Ali Okur, “Taşocağının Maşukiye’de kurulması son çare hala alternatif bölge arayışları devam ediyor” dedi

Maşukiye son çare
Maşukiye son çare
Haber albümü için resme tıklayın

AKP İl Teşkilatı’nın uygulamaya koyduğu ‘nöbetçi vekil’ uygulamasında bu hafta AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur nöbet koltuğuna oturdu. Okur, şu sıralar gündemi bir hayli meşgul eden taş ocağı ile ilgili değerlendirme yaptı. Milletvekili Sibel Gönül’ün onay vermediği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in onayladığı taş ocağı için Milletvekili Mehmet Ali Okur, konu hakkındaki düşüncesini farklı bir boyutla açıkladı.

BÖLGE ARIYORUZ

Maşukiye de kurulması planlanan taş ocağının normal bir taş ocağı gibi lanse edilmesine tepkili olduğunu ifade eden Okur, “Taş ocağı kurulma planına ticari bir amaçla yaklaşılmadı. Kocaeli’nin Hızlı Tren’e ihtiyacı var. Taş ocağı bu nedenle kuruluyor. Taş ocağı, ticari bir amaçla açılmak istenseydi, 27 tane başvuru iptal edilmezdi. Taşocağının Maşukiye’de kurulması son çare hala alternatif bölge arayışları devam ediyor.

KÖR OLMAK GEREK

Maşukiye’de ki yer ile ilgili kesinleşmiş bir algının oluşturulması yanlış. Kocaeli’nin yöneticilerinin çevre noktasında hassasiyeti ortada, bunun için etrafa bakmak yeterli. Kocaeli’nin 10 yıldır yapılan değişimi görmemek için kör olmak gerek. Muhalefette bu gelişmeleri çok iyi biliyor ama nedense bir türlü görmek istemiyor. Muhalefet, devletin bu işe müdahalesi olmamalı diyor.Milyonlarca ton taştan bahsediyoruz, devletin buna müdahalesi elbette var ve olması da gerekir.

BAĞCI DÖVMEK

Muhalefet neye, nasıl muhalefet oluşturacağının telaşında. Oysa yapılan güzel işler takdir edilmeli. Buradaki taşın ihaleyi yürüten firmaya ücretsiz verileceği söyleniyor. Taş hiç ücretsiz olur mu? Elbette bu işin de diğer tüm işlerde olduğu gibi belirli bir işletme maliyeti var. Lakin muhalefetin amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek” dedi.

TATLI SU YOSMASI

Halkın alacağı hizmetin baltalanmaya çalıştığını dile getiren Okur, “Muhalefete sorsanız hiç iş yapmayacağız. Hepsinin altında bir yolsuzluk var diye çıkıyorlar ortaya. Biraz iyi olanı takdir etmeyi de öğrenmeliler. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bu ilin en çevrecisi. Tatlı su yosması söylemi ile asla çevreciler kast edilmedi. Hele kendi Milletvekilimiz Sibel Gönül’e bu tarz ifadeler asla söylenmedi” diye konuştu.

AYDINLIK NESİL

Çalışmalarından bahseden Milletvekili Okur, “TBMM’de 14 Aralık ile 20 Aralık arasında bütçe konusu tartışılacak. Bu yılki Eğitim bütçesinde yüzde 27’ lik bir artış var. Yani toplam bütçenin yüzde on yedisini eğitim bütçesi kapsıyor. Eğitim bütçesinin bu şekilde olması çok normal çünkü, bizler yarının aydınları için bu bütçeyi oluşturduk. Bizler aydınlık nesillerin yetişmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

GEBZELİLERE MÜJDE

Bütçe görüşmelerinin hemen ardından Gebze’de Devlet Üniversitesi’nin açılması ile ilgili konuların hemen gündeme getireceğinin de altını çizen Okur, “Eğitim noktasında da son derece güzel adımlar atmaktayız. Bu doğrultuda Gebze’de Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin olmasını istiyoruz. Çayırova’nın da Açık Öğretim okuyan öğrenciler bariz sıkıntılar yaşıyordu. Biz bu sıkıntıları önlemek adına Gebze merkezde Açık Öğretim bürosu açtık. Sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını sağladık.

BAKANIMIZ VAR

Sınavlara artık öğrenciler Gebze de girebilecek. Ayrıca, 4 Yüz yataklı Fatih Devlet hastanesi de faaliyete geçecek. Adliye binası konusu da netlik kazandı. Adliye binası ihalesi de şubat ta yapılacak. Şansımız var Bakanımız var. Benim görev yerimde kısmi bir değişiklik oldu. Artık Düzce de değil Sakarya ile ilgili olarak çalışmalarım olacak. Gebze’nin il olma gibi bir durumu da yok. Gebze de 25 yıldır varım yok öyle bir şey gündemde. Bunu gündeme getirenler hiç var olmadı oralar da olamazlar da. Gebzelilerin yüzü artık İzmit’e döndü” dedi.

10 Ara 2012 - 17:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar