Özak, Artık Engel Yok

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Engelsiz Camii, engelsiz ibadet" adlı konferansında konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Engelsiz Camii, engelsiz ibadet” adlıkonferansında konuştu. KocaeliBüyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Din Görevlileri Haftası etkinliklerikapsamında Kartepe’de düzenlenen ‘Engelsiz Camii, engelsiz ibadet’ konulukonferansa katıldı. Programda konuşma yapan Başkan Vekili Özak, “Camilereulaşımı zorlaştıran mimari engelleri kaldırıyoruz. Çevre düzenlemeleri veyeşillendirme çalışmaları yaptık” dedi.

Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet

Kartepe İlçe Müftülüğü Uzunçiftlik Evlendirmedairesinde ‘Engelsiz Cami, engelsizibadet’ konulu konferans düzenledi. Camiiler ve Din Görevlileri Haftasıetkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Kocaeli İl MüftüsüMehmet Sönmezoğlu, geçtiğimiz hafta boyunca tüm Türkiye’de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirileceğinibelirterek bu yıl ki temanın, ‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ sloganıylaengellilerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Hiç Kimse Manevi AtmosferdenMahrum Kalmasın

Kocaeli İl Müftüsü MehmetSönmezoğlu, bu sene engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocukhiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasınınamaçlandığını kaydetti. İl Müftüsü Sönmezoğlu ve Kartepe İlçe Müftüsü İsmailGülşen, yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahimKaraosmanoğlu’na teşekkür ederek Başkan Vekili Özak’a plaket verdi.

Yardım Ediyoruz

‘Engelsiz Cami, Engelsizİbadet’ adlı konferansa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan VekiliZekeriya Özak, “Camiler toplumumuz için çok önemli mekânlardır. Bizler camilereulaşan yollar üzerindeki mimari engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Yasa gereği,Camii çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmaları, peyzaj ve oturmabankları, şadırvanlar gibi yardımlar yapıyoruz. Cami ve Kuran Kurslarının daihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

10 Eki 2012 - 09:10 Kocaeli/ Kartepe- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kocaeli Haber

Oyunlar