Bakan Bak: Asansörlerdeki karekod uygulaması kısa sürede tamamlanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında asansörlerde karekod uygulamasının kısa süre içinde tamamlanacağını açıkladı.

Büyütmek için resme tıklayın

Bakan Bak, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlardaki asansörlerin bakımına dair konuşan Bak, "Asansörlerimize Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile karekod uygulaması getiriyoruz. Öğrenciler, asansörlerin bakımı ve tipi hakkında şeffaf bilgilere bu sayede erişebilecekler." dedi.

Karekodlar sayesinde asansörlerin tipi ve ne zaman bakım yapıldığı gibi bilgilere kolayca ulaşılabileceğini vurgulayan Bakan Bak, karekodların yerleştirilmesinin çok kısa bir süre içinde tamamlanacağını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda mühendisleri görevlendirdi ve tüm yurtlarda asansör sistemlerini kontrol ediyor.

Ayrıca, Bakan Bak, yurtlardaki asansör sözleşmelerinin de incelendiğini ve Aydın'da yaşanan bir asansör kazasıyla ilgili olarak 3 kişinin adli soruşturma kapsamında tutuklandığını belirtti. İdari soruşturmanın da devam ettiğini dile getiren Bak, yurtlardaki asansörlerin güvenlik tedbirlerinin bulunduğunu ve daha önce hiçbir yurtta asansör düşme olayının yaşanmadığını vurguladı. Ayrıca, asansörlerin yıllık bakımlarının yapıldığını, periyodik muayenelerinin düzenli olarak gerçekleştirildiğini ve olası arızalara anında müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: NTV HABER

21 Kas 2023 - 13:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.