Yarım Asırlık Teleferik Projesinde Direkler Tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve 50 yıllık bir hayali gerçekleştirecek olan Kartepe Teleferik projesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber albümü için resme tıklayın

Projede, 32 ila 45 metre yüksekliğindeki toplam 16 direğin dikimi tamamlandı ve teleferiğin 10'ar kişilik kabinleri teslim edildi. Şimdi sırada, kabinleri taşıyacak olan 9 bin 736 metre uzunluğundaki halatların montajı bulunuyor. Kuzuyayla ve Derbent istasyonlarında otopark, çevre düzenlemesi ve sosyal alanların inşaatları hızla devam ediyor.

Kartepe Teleferiği, Türkiye'nin en yüksek direklerine sahip olması ve çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. Derbent-Kuzuyayla arasındaki teleferik yolculuğu 14 dakika sürecek ve teleferik 331 metre rakımdan başlayarak 1421 metreye çıkacak. Yolculuk sırasında kabindeki yolcular, muhteşem Körfez manzarasını izleyebilecekler. Toplam 16 direk arasındaki mesafeler 200 ila 540 metre arasında değişiyor. Teleferik hattının başlangıç ve bitiş noktalarına makaraların montajı da tamamlandı. Teleferik hattı tek halatlı bir sistem kullanacak ve ayrılabilir klemenslerle donatılmış 10 kişilik kabinlerden oluşacak. Proje kapsamında toplamda 73 kabin hizmet verecek ve saatte bin 500 kişi kapasitesine sahip olacak.

Kuzuyayla Tabiat Parkı'ndaki çalışmalar da devam ediyor ve bu alan doğa severler için çekici bir destinasyon olacak. Piknik alanları, doğalgazlı mangal üniteleri, restoranlar, mescitler, tiny house alanı, karavanlı kamp alanı, otopark, doğa okulu, fayton kafe ve satış noktaları gibi tesisler bu projeye dahil ediliyor. Restoran inşaatı yüzde 40 seviyesine ulaşmış durumda ve diğer alanlardaki çalışmalar da hızla ilerliyor. Ayrıca, alt yapı çalışmalarıyla içme suyu ve atık su hatları için de çalışmalar yürütülüyor, böylece bölgede inşa edilecek olan yeni sosyal tesislerin içme suyu ve atık su ihtiyaçları da karşılanmış olacak.

Kaynak: İHA

28 Eki 2023 - 10:55 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.